Η πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσαν την Κυριακή το βράδυ ότι ολόκληρη η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Νάνσι Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ τόνισαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, που εξέδωσε νωρίτερα περίληψη της έκθεσης, δεν είναι «ουδέτερος παρατηρητής».

«Δεν απαλλάσσει τον πρόεδρο… »

«Το γεγονός ότι η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ δεν απαλλάσσει τον πρόεδρο από μια κατηγορία τόσο σοβαρή όσο η παρακώλυση της δικαιοσύνης, καταδεικνύει πόσο επείγον είναι ολόκληρη η έκθεση και όλα τα σχετικά έγγραφα να δημοσιευθούν χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση», τόνισαν Πελόζι και Σούμερ με κοινή τους ανακοίνωση.

«Η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μπαρ εγείρει όσα ερωτήματα όσα απαντά» δήλωσαν οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Μπαρ έστειλε περίληψη των συμπερασμάτων της έκθεσης στην ηγεσία του Κογκρέσου και τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο