Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toυρκία: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο του Τσίπρα- Οι πιλότοι μας έκαναν το καθήκον τους

Toυρκία: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο του Τσίπρα- Οι πιλότοι μας έκαναν το καθήκον τους

Διαψεύδουν τουρκικές πηγές ασφαλείας τα περί παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα κατά τη μετάβασή του στο Αγαθονήσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Διαψεύδει η Άγκυρα ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μετάβασή του στο Αγαθονήσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας της γειτονικής χώρας.

«Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε καμιά παρενόχληση στο Αιγαίο. Τα αεροσκάφη έκαναν το συνηθισμένο καθήκον τους» ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Anadolu.

Στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu σημειώνεται επίσης πως «ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά» και πως «οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή».

Στο περιστατικό πάντως αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη «ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς  ελιγμούς».

Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα στην Τουρκία ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει σε κάθε πλευρά της Ελλάδας ακόμη και αν πρέπει να πάει κολυμπώντας. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο και την κυριαρχία μας».

Συγκεκριμένα αναφερθείς στο περιστατικό ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας, ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται, να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο»

» Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω.»

» Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας, στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε στέλνοντας μήνυμα για διάλογο και συνεννόηση, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια. Μας το έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024