Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για να γίνεις πραγματικός αρχηγός…

Για να γίνεις πραγματικός αρχηγός…

Ξεχάστε τον Αλέξη που ανέβαινε στα τρακτέρ, περπατούσε στη λάσπη με τους αγρότες και καθόταν με τους αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος με τις ώρες

Στην αρχή ήταν μια ανοιχτή συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ακολούθησε μια συνάντηση του έλληνα Πρωθυπουργού πάλι με νέους ερευνητές και επιστήμονες και με σλόγκαν «από το brain drain στο brain gain», αυτήν τη φορά στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Με μια πρώτη ματιά, το κοινό σημείο των δύο παραπάνω εκδηλώσεων είναι ότι ο Πρωθυπουργός επιλέγει να απευθυνθεί σε νέους. Με μια δεύτερη ματιά, ωστόσο, αποκαλύπτεται ο βασικός πυρήνας της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας ενόψει του Μαΐου.

Καταρχήν δεν βγαίνει από την Αθήνα – εκτός αν πρέπει να πάει κάπου που αρμόζει στο «μεγαλείο», όπως, για παράδειγμα, στην τριμερή των Ιεροσολύμων. Αν πάλι πάει κάπου κατώτερα του status που θεωρεί ότι έχει αποκτήσει, θα πάει για να κάνει έναν μονόλογο, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις, στη λογική ότι περίπου «χάρη σας κάνω, που ήρθα». Οπως, για παράδειγμα, στο συνέδριο των Δελφών, όπου ήταν ο μοναδικός από τους συμμετέχοντες που δεν δέχθηκε να συνομιλήσει με κανέναν. Απλώς, μίλησε.

Ξεχάστε τον Αλέξη που ανέβαινε στα τρακτέρ, περπατούσε στη λάσπη με τους αγρότες και καθόταν με τους αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος με τις ώρες. Υστερα από μόλις τέσσερα χρόνια εξουσίας, ο Τσίπρας δεν είναι πια ο Αλέξης. Πλέον, θεωρεί εαυτόν μεγάλο αρχηγό, που προορίζεται να παίρνει «δύσκολες», πλην αναγκαίες, αποφάσεις. Οπως ταιριάζει σε ηγέτες.

Και κάπως έτσι επέλεξε – απ’ ό,τι φαίνεται – να κάνει μια αμερικανικού τύπου προεκλογική καμπάνια. Κινούμενος σε ασφαλή κι απολύτως ελεγχόμενα νερά, όπου τίποτα δεν απειλεί να στραπατσάρει την εικόνα του. Και κάπως έτσι, τη βρωμοδουλειά να μιλάς σε άδειες αίθουσες, σε πόλεις που αστυνομοκρατούνται, με διαδηλωτές απέξω να μη σ’ αφήνουν να ακουστείς από τις φωνές τους, την ανέθεσε στον Νίκο Παππά, την Ολγα Γεροβασίλη, τον Φώτη Κουβέλη και άλλους «πρόθυμους».

Αυτός προορίζεται για τα μεγάλα και τα σημαντικά. Στην πραγματικότητα έχει κολλήσει στην εξουσία σαν μια πεταλούδα στο φως. Ομως, όπως η ζωή είναι μικρή, έτσι και η εξουσία είναι εφήμερη. Ο Τσίπρας δεν είναι ο Ομπάμα και δεν θα γίνει ποτέ, κι ας κάνει προπόνηση όλη μέρα για να αναποδογυρίσει το μπουκαλάκι του νερού χωρίς να το αγγίξει. Ας το καταλάβει: Αρχηγός κράτους δεν γίνεσαι επειδή οι ξένοι σού λένε μπράβο, αλλά όταν ο λαός σου σε σέβεται.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024