Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ισραηλινή κυριαρχία στα υψώματα του Γκολάν

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ισραηλινή κυριαρχία στα υψώματα του Γκολάν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει αύριο Δευτέρα το σχετικό διάταγμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο. Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψώματα από τη Συρία μετά τη νίκη του στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει αύριο Δευτέρα διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψώματα του Γκολάν, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραέλ Κατζ, διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει στη διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο.

Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα επίσημο έγγραφο για να κωδικοποιήσει την αποδοχή της προσάρτησης από το Ισραήλ του στρατηγικής σημασίας οροπεδίου.

«Αύριο ο πρόεδρος Τραμπ, παρουσία του πρωθυπουργού Νετανιάχου, θα υπογράψει διάταγμα που αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ισραήλ στο Γκολάν. Οι σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ είναι πιο στενές παρά ποτέ», έγραψε σήμερα στο Twitter o Κατζ.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψώματα από τη Συρία μετά τη νίκη του στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση αυτή.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024