Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο εφιάλτης των κρυφών χρεών

Ο εφιάλτης των κρυφών χρεών

Οδηγός επιβίωσης για ανυποψίαστους κληρονόμους

Πριν από μερικά χρόνια η κληρονομιά ειδικά ενός ακινήτου ήταν όνειρο ζωής για τους κληρονόμους. Σήμερα έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Χιλιάδες ανυποψίαστοι φορολογούμενοι, ακόμα και ανήλικα παιδιά, γίνονται, από τη μια στιγμή στην άλλη, όμηροι της Εφορίας και των τραπεζών.

Είναι οι κληρονόμοι ενός αδερφού που είχαν χρόνια να μιλήσουν ή ενός μακρινού θείου που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του και ξαφνικά πληροφορούνται ότι κληρονόμησαν, αντί για χρήματα ή ακίνητα, μόνο χρέη. Χρέη χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες και Δημόσιο. Εμφανίζονται να οφείλουν φόρους και δάνεια που είχε αφήσει απλήρωτα ο θανών σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απειλούνται και με κατάσχεση των δικών τους τραπεζικών καταθέσεων και ακινήτων.

Τα χρέη δεν σβήνονται, αλλά κληρονομούνται από τους απογόνους. Πολλοί αγνοούν ότι ο συγγενής τους δεν είχε αφήσει διαθήκη, με αποτέλεσμα να χάνουν την τετράμηνη προθεσμία για να αποποιηθούν την κληρονομιά, ή έχουν ανήλικα παιδιά για τα οποία δεν είχαν πληροφορηθεί ότι μέσα στην τετράμηνη προθεσμία πρέπει να αποποιηθούν και αυτά την κληρονομιά με άδεια από το δικαστήριο.

-Τι πρέπει να προσέξετε για να μη βρεθείτε ξαφνικά να κληρονομείτε αντί για χρήματα η ακίνητα, μόνο χρέη χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες και Δημόσιο;

-Τα ανήλικα τέκνα χρειάζεται να αποποιηθούν την κληρονομιά;

-Σε ποιες περιπτώσεις η αποποίηση κληρονομιάς είναι άκυρη;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Ο εφιάλτης των κρυφών χρεών

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024