Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννη, θέλεις να γίνεις αυτός που δεν είσαι;

Γιάννη, θέλεις να γίνεις αυτός που δεν είσαι;

Ας τα καταφέρει όλα αυτά, ας γυρίσει με το καλό στην εθνική ομάδα, ας τον φυλάει ο Θεός, ας έχει την υγειά του και ας μη σώσει να γίνει Αμερικανάκι!

Δεν είπε ούτε πως θέλει να μείνει Ελληναράς, ούτε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στις νιγηριανές ρίζες του…

Είπε όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάτι άλλο που ακούγεται πολύ πιο ντόμπρο: δεν θέλει, λέει, να γίνει ντε και καλά αυτός που δεν είναι!

Σε μια μη αγωνιστική, αλλά κατεξοχήν ανθρώπινη προσέγγιση ο σουπερστάρ των Μπακς σχολίασε το εάν και κατά πόσον τον ενδιαφέρει και τον ιντριγκάρει να γίνει το πρόσωπο του ΝΒΑ. Τι σημαίνει αυτό; Να μοστράρει την αφεντομουτσουνάρα του ως την εικόνα, την ταυτότητα και το α λα Μάικλ Τζόρνταν ή Κόμπε Μπράιαντ ή ΛεΜπρον Τζέιμς σήμα κατατεθέν της λίγκας…

Είναι τέτοιο (και μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο) στην αγωνιστική διάστασή του, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να μεταμορφώσει και τον χαρακτήρα του με τα σέα του και τα μέα του για να γίνει ένα κλασικό Αμερικανάκι!

«Κάθισα και το σκέφτηκα αυτό, δηλαδή να αποκτήσω ένα πιο αμερικάνικο στυλ, να πηγαίνω στο γήπεδο με κοστούμι και μάλιστα το συζήτησα με τη μητέρα μου, την κοπέλα μου και τα αδέρφια μου. Ολοι μου είπαν ότι δεν μπορώ να γίνω τέτοιος, διότι δεν είμαι Αμερικανός και δεν έχω μέσα μου αυτή την κουλτούρα. Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν θέλω να γίνω το πρόσωπο του ΝΒΑ, εάν δεν είμαι ο εαυτός μου».

Σωστός ο παίκτης. Σωστός και τίμιος! Ούτως ή άλλως η αξία, η κλάση, το ταλέντο και οι προοπτικές του τον κατατάσσουν αυτή τη στιγμή στην ελίτ του ΝΒΑ, χώρια που υπό την καθοδήγησή του οι Μπακς έχουν θρονιαστεί εδώ και καιρό στο Νο 1 και φιλοδοξούν να έχουν μια ονειρώδη πορεία στα πλέι οφ, ενώ ελόγου του μπορεί να αναγορευθεί πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου.

Ας τα καταφέρει όλα αυτά, ας γυρίσει με το καλό στην εθνική ομάδα, ας τον φυλάει ο Θεός, ας έχει την υγειά του και ας μη σώσει να γίνει Αμερικανάκι!

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024