Δεν έφτανε η αμφισβήτηση από τον Χουλουσί Ακάρ του… βυθού του Αιγαίου και της Κύπρου, τώρα η Αγκυρα αμφισβητεί και την ελληνικότητα της… Κρήτης. Και μάλιστα δημοσιεύουν και χάρτες οι οποίοι δείχνουν ότι μόλις το 1/4 του νησιού ανήκει στην Ελλάδα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Σοζού ο δημοσιογράφος, Umit Yalim υποστηρίζει ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία, προφανώς θέλοντας να πατήσει πόδι και στην περιοχή η οποία φέρεται να έχει μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα. Ο Yalim έχει γράψει ουκ ολίγες φορές για την Κρήτη. Σύμφωνα με όσα δείχνει ο χάρτης, που δεν απηχεί επίσημες θέσεις αλλά που είναι ενδεικτικός του πώς σκέφτονται ορισμένοι στην Αγκυρα, όχι μόνο τα Χανιά δεν είναι ελληνικά αλλά και οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία

Ο χάρτης αυτός αποτυπώνει την αντίληψη ότι το Μάιο του 1913 εκτός της Ελλάδα την Κρήτη διεκδικούσαν η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

Οι δυο αυτοί χάρτες δείχνουν ότι εφόσον η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Τουρκία ως το κράτος, που αποτελεί τη συνέχεια της. Συνεπώς, στην Ελλάδα ανήκει μόνο το ένα τέταρτο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας