Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τ.Πετρόπουλος: Απρίλιο οι 120 δόσεις και η κατάργηση ηλικιακού ορίου στις συντάξεις χηρείας

Τ.Πετρόπουλος: Απρίλιο οι 120 δόσεις και η κατάργηση ηλικιακού ορίου στις συντάξεις χηρείας

«Τον Απρίλιο θα ψηφιστούν τόσο η νέα ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις, όσο και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος

«Τον Απρίλιο θα ψηφιστούν τόσο η νέα ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις, όσο και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Ant1.

Όπως είπε, οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε ότι η νέα ρύθμιση θα «τρέξει» άμεσα, καθώς, ταυτόχρονα με τη νομοτεχνική επεξεργασία, προετοιμάστηκε η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με αυτόματη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης, τον επανυπολογισμό και το «κούρεμα» της οφειλής.

«Έχουμε ένα πλαίσιο δημοσιονομικών δυνατοτήτων, το οποίο βελτιώνουμε συνεχώς και μέσα από αυτή τη βελτίωση δίνουμε λύσεις… Δεν είναι μονομερής ενέργεια η νέα ρύθμιση των οφειλών και η αλλαγή της διάταξης για τη χηρεία» υποστήριξε ο υφυπουργός.

Διέψευσε δε όσα υποστηρίζει η ΝΔ «για δήθεν κατάρρευση των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ενόψει της νέας ρύθμισης».

«Τα έσοδα είναι αυξημένα» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι η νέα ρύθμιση είναι προς όφελος της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και των ασφαλισμένων, οι οποίοι επιβαρύνονταν στο παρελθόν, «όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν δυσβάσταχτες εισφορές, με αποτέλεσμα να χάνονται κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι οφειλέτες, λόγω υψηλών ασφαλιστικών χρεών».

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων

«Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων έναντι μνημονιακών περικοπών που επιβλήθηκαν με νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε ότι οι μειώσεις αυτές, ήταν μειώσεις για τις οποίες ποτέ δεν είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιπολίτευση προκάλεσε όλη αυτή την απώλεια στους συνταξιούχους, γιατί δικοί της νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία άλλη αμετάκλητη δικαστική απόφαση που να λέει κάτι διαφορετικό».

Για την επιστροφή των περικοπών αυτών, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι η σημερινή κυβέρνηση δίνει στον βαθμό που πραγματικά τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας επιτρέπουν και καταβάλλει ποσά τα οποία βελτιώνουν την κατάσταση.

«Και δίνει σε όλους, όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ας έρθει η αντιπολίτευση να πει «εγώ θα δώσω όλα όσα αφαίρεσα, θα τα δώσω αμέσως και ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που τα έκοψα»» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024