Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυόμισι χρόνια θα χρειαστεί η ολοκλήρωση της Bugatti La Voiture Noire

Δυόμισι χρόνια θα χρειαστεί η ολοκλήρωση της Bugatti La Voiture Noire

Το εκκεντρικό δημιούργημα που η γαλλική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης ήταν ένα ημιτελές πρωτότυπο το οποίο θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να εξελιχθεί δίνοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε για πολλές φορές ακόμα, την εξωπραγματική τετράτροχη πρόταση της Bugatti.

H La Voiture Noire έκανε την πρεμιέρα της στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, αξιώνοντας «από τα αποδυτήρια» τον τίτλο του ακριβότερου καινούριου μοντέλου που έχει υπάρξει ποτέ, καθώς η one-off Bugatti κοστίζει 11 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Με δεδομένη την ανακοίνωση της τιμής όλοι υπέθεσαν ότι πρόκειται για το τελικό προϊόν ή έστω για να τετράτροχο που βρισκόταν πολύ κοντά στην παραγωγή, αν και υπήρξαν εξαρχής βάσιμες υποψίες περί του αντιθέτου με δεδομένη την απουσία εικόνων από το εσωτερικό και τις σκούρες γυάλινες επιφάνειες που την περιέβαλαν.

Την υποψία έκανε βεβαιότητα η ίδια η φίρμα καθώς όπως αποκάλυψε το στέλεχος της Bugatti, Tim Bravo, «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο συγκεκριμένο project πριν μόλις ένα χρόνο όταν ο αγοραστής της συμφώνησε με τα σχέδια μας. Ξεκινήσαμε να το κατασκευάζουμε και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με δυόμισι χρόνια».

Ο Τ. Bravo διευκρίνισε επίσης ότι το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη δεν είχε καν εσωτερικό σχεδιασμό, μόνο τα απαραίτητα που θα επέτρεπαν στους ανθρώπους την Bugatti να την οδηγήσουν από και προς τον εκθεσιακό χώρο στο φορτηγό που την μετέφερε.

Εκτός από το εσωτερικό, η La Voiture Noire δεν είχε καν κινητήρα, τουλάχιστον όχι τον W16 των 8,0 λίτρων με απόδοση 1.500 που υπόσχονται τις ανακοινωθείσες προδιαγραφές της, περιοριζόμενη σε ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ που επέτρεψε την κίνησή της εντός του εκθεσιακού χώρου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν και μια «θετική» πλευρά, καθώς τα δυόμισι χρόνια εξέλιξης που απομένουν συνεπάγονται ότι θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να δούμε την La Voiture Noire με το status του δοκιμαστικού πρωτότυπου, η οποία σε κάθε άλλη περίπτωση θα κλειδωνόταν σε κάποιο γκαράζ προστατευμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, κάνοντας προφανώς ελάχιστες εμφανίσεις με τον ιδιοκτήτη της.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024