Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ψήνεται» συνάντηση Τραμπ - Άμπε με φόντο τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα

«Ψήνεται» συνάντηση Τραμπ – Άμπε με φόντο τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σκοπεύει να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου, για συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα και τη διμερή εμπορική σχέση, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση και μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ σήμερα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σκοπεύει να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου, για συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα και τη διμερή εμπορική σχέση, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση και μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ σήμερα.

Η συνάντηση ζητήθηκε από την ιαπωνική πλευρά και γίνονται διευθετήσεις προκειμένου να γίνει στα τέλη του Απριλίου, έγραψε η Asahi Shimbun, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη για την ημερομηνία.

Δύο αξιωματούχοι ενημερωμένοι σχετικά επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο σχεδιασμός για την επίσκεψη του Άμπε βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών περιορίστηκε να πει πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις επισήμως.

Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στη Βόρεια Κορέα, μετά την άκαρπη δεύτερη συνάντηση κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι τον Φεβρουάριο και με τις ανησυχίες της ιαπωνικής κυβέρνησης διότι έχει αφεθεί στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων να επιμένουν, ανέφερε η Ασάχι.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται να εγκρίνει διά ψηφοφορίας τον επόμενο μήνα τη διετή παράταση των μονομερών κυρώσεων που επιβάλλει στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε χθες η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Το διμερές εμπόριο επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Ο Τραμπ απαιτεί οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα απειλεί συνεχώς να επιβάλλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, επικαλούμενους λόγους εθνικής ασφαλείας.

Ιάπωνες αξιωματούχοι εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς υπενθυμίζουν ότι ο Άμπε και ο Τραμπ συμφώνησαν πέρυσι πως η Ουάσινγκτον δεν θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς ενόσω συνεχίζονται οι διμερείς συνομιλίες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024