Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
ps. post
scriptum

Αμ' έπος, άμ' έργον ο Ανδρουλάκης: το βράδυ στην TV δίνει στοιχεία και για το νόμιμο και για το ηθικό και καταθέτει μήνυση στον Αδωνι που για Predator έπεα πτερέοντα και από τηγανίτα τίποτα

Brexit: Παράταση υπό όρους μέχρι τις 22 Μαΐου στη Μέι από την ΕΕ

Brexit: Παράταση υπό όρους μέχρι τις 22 Μαΐου στη Μέι από την ΕΕ

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο εξετάζουν οι «27», η ΕΕ θα δώσει παράταση στη Βρετανία, μόνο όμως εφόσον το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου για να ολοκληρώσει τη διαδικασία για το Brexit προσανατολίζονται να δώσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τερέζα Μέι, υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο εξετάζουν οι «27», η ΕΕ θα δώσει παράταση στη Βρετανία, μόνο όμως εφόσον το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συμφωνήσει, πριν τις 29 Μαρτίου 2019, να χορηγήσει παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα» αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να διεξάγει εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας»  δηλαδή της 28ης Μαΐου, συνεχίζει το προσχέδιο.

Το κείμενο επαναλαμβάνει, επίσης, ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Οποιεσδήποτε μονομερείς δεσμεύσεις, δηλώσεις ή άλλες ενέργειες θα πρέπει να είναι συμβατές με τη Συμφωνία αυτή.

Το μήνυμα από τις έως δηλώσεις των ηγετών της ΕΕ προς το Λονδίνο είναι πως θα πουν το «ναι» στην αναβολή, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε μία μικρή αναβολή, εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν επικυρώσει τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προανήγγειλε νέα έκτακτη Σύνοδο την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν οι βρετανοί βουλευτές απορρίψουν για τρίτη φορά τη συμφωνία για το Brexit.

«Σε περίπτωση που η Συμφωνία Αποχώρησης δεν εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, θα έχουμε και δεύτερη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
Cookies