Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η ΝΔ στην πρώτη γραμμή της μάχης των ευρωεκλογών

Μητσοτάκης: Η ΝΔ στην πρώτη γραμμή της μάχης των ευρωεκλογών

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην ΕΕ αυτά που πραγματικά της αξίζουν», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Oι πολίτες θα αφήσουν πίσω του το ψέμα και τον λαϊκισμός, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες ενόψει ευρωεκλογών.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μία νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σημαντική μάχη», στην οποία η ΝΔ «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή». Ανέφερε ότι μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι. «Η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην ΕΕ αυτά που πραγματικά της αξίζουν. Γι’ αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΛΚ για αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα της ευρωομάδας των συντηρητικών, που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα και να επιβληθούν κυρώσεις στο κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.

«Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθες και επίσημα. Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες, όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Γι’ αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με ακραίες και λαϊκιστικές φωνές».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024