Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς επηρεάζει ο πατέρας το μεγάλωμα του γιου και της κόρης;

Πώς επηρεάζει ο πατέρας το μεγάλωμα του γιου και της κόρης;

Ένας καλός μπαμπάς γίνεται θετικό πρότυπο για το γιο του και το βοηθά να υιοθετήσει μία υγιή ταυτότητα φύλου καθώς και συνειδητότητα των συναισθημάτων του

Οι μπαμπάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωση. Αναρίθμητες έρευνες έχουν φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα. Τα παιδιά που έχουν μπαμπάδες που ασχολούνται ουσιαστικά με τη ζωή τους έχουν πλεονέκτημα (κοινωνικό και ακαδημαϊκό) συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν μηδενική ή απόμακρη σχέση. Μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρήκε ότι τα παιδιά με ενεργούς μπαμπάδες είχαν καλύτερες γλωσσικές δεξιότητες και λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς. Αυτή η θεωρία ισχύει ακόμα και στις περιπτώσεις διαζευγμένων ζευγαριών.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, τα παιδιά που έχουν μπαμπάδες που αφιερώνουν χρόνο στο να μάθουν πώς πήγε το σχολείο και γενικά η καθημερινότητα του παιδιού, τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα στο σχολείο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρήκαν σύνδεση μεταξύ του πατρικού ενδιαφέροντος και της σχολικής επιτυχίας σε μελέτη 17.000 Βρετανών μαθητών.

Η επιρροή του μπαμπά στο γιο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναφέρουν επίσης ότι τα αγόρια που έχουν καλή σχέση και επικοινωνία με τους μπαμπάδες τους, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα με την αστυνομία όταν μεγαλώνουν. Ένας καλός μπαμπάς γίνεται θετικό πρότυπο για το γιο του και το βοηθά να υιοθετήσει μία υγιή ταυτότητα φύλου καθώς και συνειδητότητα των συναισθημάτων του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το αγόρι δεν μπορεί να έχει άλλο πρότυπο, σε περίπτωση που μεγαλώνει μόνο με τη μαμά του. Ένας θείος, παππούς ή καλός οικογενειακός φίλος μπορεί να αναπληρώσει το κενό.

Μπαμπάς και κόρη. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Βάντερμπιλτ, τα κορίτσια που είχαν στενή και θετική σχέση με τον πατέρα τους κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε χρόνων της ζωής του, έφταναν αργότερα στην εφηβεία συγκριτικά με εκείνες που είχαν απόμακρη σχέση. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σημείωσαν ότι τα κορίτσια που είχαν καλό πατρικό πρότυπο, είχαν λιγότερες πιθανότητες για προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αυθεντική επιβράβευση και ο θαυμασμός από έναν πατέρα βοηθά την κόρη να εξελιχθεί σε μία ανεξάρτητη γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024