Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα ένα φιάσκο για τον Νίκο Παππά

Ακόμα ένα φιάσκο για τον Νίκο Παππά

Το φιάσκο στη Βόρεια Ελλάδα δεν ήταν το πρώτο για τον κ. Παππά

Σε φιάσκο μεγατόνων εξελίχθηκε η μίνι περιοδεία του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά στη Βόρεια Ελλάδα.

Η εμφάνισή του στο Κιλκίς πρέπει να ήταν μια ψυχρολουσία για τον υπουργό δεδομένου ότι οι πολίτες ακριτικών χωριών της περιοχής τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες και τον έλουσαν με «κοσμητικά» επίθετα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη οργή και δυσαρέσκειά τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν τέτοιος ο «ενθουσιασμός» για την επίσκεψη του υπουργού που, παρά την μεγάλη κινητοποίηση του προηγήθηκε, την ομιλία του σε πολυχώρο της περιοχής την παρακολούθησαν ελάχιστα άτομα.

Μετά από αυτή την σούπερ επιτυχημένη εμφάνιση ο κ Παππάς αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Βεργίνα, αλλά και την ομιλία του στη Βέροια και προτίμησε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα προκειμένου να συνδράμει και αυτός με την ψήφο του στο να περάσει η «τροπολογία Κουντουρά».

Ως γνωστό η συγκεκριμένη τροπολογία αίρει το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με εκείνη του υποψήφιου ευρωβουλευτή και όπως όλοι έχουν καταλάβει είναι η ανταμοιβή της κυβέρνησης σε όσους την στηρίζουν.

Το φιάσκο στη Βόρεια Ελλάδα δεν ήταν το πρώτο για τον κ. Παππά.

Είχε προηγηθεί η ανεκδιήγητη παραβίαση του Συντάγματος στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν ο υπουργός αποφάσισε να μεταφέρει τις αρμοδιότητες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον … εαυτό του.

Ο διαγωνισμός έγινε, αλλά τελικά το ΣτΕ έκρινε ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων ήταν αντισυνταγματική, γεγονός που σηματοδότησε και το τέλος της πολιτικής καριέρας του υπουργού.

Ο κ. Παππάς ήταν κάποτε ένας από τους ισχυρούς παράγοντες στην κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεροδεξιάς. Υποτίθεται ότι ήταν ο Ρασπούτιν στο πλευρό του Τσίπρα – Πούτιν.

Όμως η απόφασή του να χειριστεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Σύνταγμα της χώρας τον οδήγησε σε μια ιδιότυπη εξορία από το κέντρο των ουσιαστικών αποφάσεων.

Σαν ένας δήμαρχος που έγινε σε μια νύχτα κλητήρας, ο κ Παππάς εξοβελίστηκε στο απώτερο διάστημα και έμεινε να ασχολείται με τραγελαφικές ιστορίες για «ελληνικούς δορυφόρους», ψηφιακά σήματα στις εσχατιές της επικράτειας και άλλα πράσινα άλογα.

Η αλαζονεία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος και ο υπουργός είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που ο απλός λαός εννοεί όταν λέει ότι «όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα».

Τώρα όλοι αναρωτιούνται: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;

Αν δεν πέφτω έξω έχει φύγει με τον τελευταίο δορυφόρο και αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τη θέα από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024