Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στο πλαστικό για την Burberry μετά τις επικρίσεις

Τέλος στο πλαστικό για την Burberry μετά τις επικρίσεις

Η Burberry υποσχέθηκε να επαναχρησιμοποιήσει, να ανακυκλώσει, να δωρίσει ή να ανακυκλώσει όλα τα μη εμπορεύσιμα προϊόντα στο μέλλον

Ο Βρετανικός οίκος Burberry έχει δεσμευτεί να εξαλείψει το πλαστικό έως το 2025, από τις συλλογές του, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ellen MacArthur Foundation, μια οργάνωση που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την βιομηχανία της μόδας να αποκτήσει βιολογικό χαρακτήρα και μια κυκλική οικονομία.

Τον Οκτώβριο του 2018, η ετικέτα πολυτέλειας εντάχθηκε σε μια κοινή στρατηγική μαζί με τον οίκο Stella McCartney και την αλυσίδα ρούχων H & M στην υπογραφή της Global Pledge of the New Plastics Economy που αποσκοπεί στη μείωση των παγκόσμιων αποβλήτων μόδας.

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του έργου είναι να εξασφαλίσει ότι όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται από κορυφαίες επιχειρήσεις μόδας είναι ανακυκλώσιμες μέχρι το 2025 – μια υπόσχεση την οποία η Burberry έχει ήδη αναλάβει. Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση, ο γίγαντας της μόδας θα εξασφαλίσει ότι όλες οι μελλοντικές πλαστικές συσκευασίες του θα είναι είτε επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες είτε λιπασματοποιήσιμες.

Μέχρι το τέλος του 2019, η Burberry σχεδιάζει επίσης να δώσει στους αγοραστές την ευκαιρία να ανακυκλώσουν τις ανεπιθύμητες κρεμάστρες τους σε ένα πρόγραμμα επιστροφής.

Πέρυσι, ο οίκος μόδας «πρωταγωνίστησε» στα πρωτοσέλιδα μετά από καταγγελίες πως κατέστρεψε ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,6 εκατομμυρίων λιρών σε προσπάθεια να προστατεύσει το σήμα από τους παραχαράκτες. Μετά από εκτεταμένες επικρίσεις, η Burberry υποσχέθηκε να επαναχρησιμοποιήσει, να ανακυκλώσει, να δωρίσει ή να ανακυκλώσει όλα τα μη εμπορεύσιμα προϊόντα στο μέλλον.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024