Οι σχέσεις Κροατίας – Βοσνίας έχουν διαταραχθεί πρόσφατα από αναφορές ότι οι αρχές του Ζάγκρεμπ έχουν τοποθετήσει όπλα και εκρηκτικά σε τζαμιά του Σαράγεβο, κάτι που θεωρείται ευρέως ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το τέλος του πολέμου της Βοσνίας.

Η πολύ γνωστή εφημερίδα της Βοσνίας Ζουρνάλ αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι πράκτορες της Κροατίας, με τη βοήθεια διπλωματών τους στο Σαράγεβο, προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αποτελεί «έδαφος της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας».

«Εμπλέκεται σε σοβαρές πράξεις»

Ο υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας Ντράγκαν Μέκιτς δήλωσε ότι η Κροατία εμπλέκεται σε σοβαρές πράξεις υβριδικού πολέμου όχι μόνο στο Σαράγεβο αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών και αν επιβεβαιωθεί η έρευνα της εφημερίδας Zurnal, το θέμα αυτό είναι πιθανόν να πάρει διεθνείς διαστάσεις.

Η ετικέτα των μουσουλμάνων της Βοσνίας ως τρομοκράτες, από την Κροατία, είναι σύμφωνα με τον υπουργό Μέκιτς μια καλή ένδειξη της προσπάθειας που οργανώθηκε για τη δυσφήμιση της Βοσνίας.

Πηγή: gazetasi.al και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο