Μια ανήλικη μαθήτρια λυκείου, καθώς και νεαρές φοιτήτριες βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μεταφέροντας τες στην Ελλάδα, αλλά και Ελληνίδες , τις οποίες ανάγκαζαν να εγκατασταθούν σε κατοικίες εντός Αθηνών και να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες» που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους,

Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν 45 γυναίκες, 15 γυναίκες ελληνικής υπηκοότητας και 30 αλλοδαπές (από Αλβανία, Ρωσία και Ρουμανία).

Επικεφαλής του ήταν ένας Έλληνας, ο οποίος επέλεγε να προσεγγίζει σε καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, οικονομικά ή κοινωνικά ευάλωτες γυναίκες. Κάποιες εξ αυτών συμμετείχαν στο κύκλωμα για οικονομικούς λόγους, ενώ κάποιες άλλες πίστευαν πως θα ακολουθήσουν καριέρα μοντέλου.

Τα μέλη της σπείρας προκειμένου να πείσουν τις γυναίκες τους υπόσχονταν νόμιμη εργασία και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν προστασία και υποστήριξη στο ανήλικο κορίτσι, προκειμένου αυτό να συμφωνήσει να εκδίδεται.

Τα ραντεβού δίνονταν μέσω διαδικτύου έναντι 130 ευρώ. Στη συνέχεια οι γυναίκες μεταφέρονταν σε ξενοδοχεία και οικίες ανά την Αττική.
Το κύκλωμα, το οποίο λειτουργούσε ακόμα και γραφείο «ερωτικών ραντεβού», δρούσε τα τρία τελευταία χρόνια και ο μέσος όρος των ραντεβού ήταν 30 την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο του καθενός.   Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.390 ευρώ, επτά αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς των γυναικών στα ραντεβού και πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις γίνονταν σε βίλα στη Γλυφάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο