Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραποιημένα προϊόντα αξίας 460 δισ. ευρώ διακινούνται παγκοσμίως

Παραποιημένα προϊόντα αξίας 460 δισ. ευρώ διακινούνται παγκοσμίως

Αύξηση στην παραγωγή και τη διακίνηση παραποιημένων αγαθών παγκοσμίως, καταδεικνύει νέα μελέτη. Η αξία των παραποιημένων προϊόντων που διακινούνται παγκοσμίως υπολογίζεται στα 460 δισ. ευρώ. Σε ότι αφορά την ΕΕ η εισαγωγή παραποιημένων προϊόντων αγγίζει τα 121 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 6,8% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ

Παραποιημένα προϊόντα αξίας 460 δισ. ευρώ διακινούνται παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με το 2016 το μερίδιο των παραποιημένων αγαθών στο παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκε από 2,5% σε 3,3% το 2019.

Επίσης, η εισαγωγή παραποιημένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγγίζει σε αξία τα 121 δισ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,8% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ.

Αυτά προκύπτουν από έκθεση που δημοσίευσαν σήμερα το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με την οποία καταγράφεται σημαντική αύξηση στις απομιμήσεις.

Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από την παραποίηση συνεχίζουν και έχουν την έδρα τους στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, αυξανόμενος αριθμός εταιρειών που βασίζονται σε άλλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και του Χονγκ Κονγκ, επηρεάζονται, επίσης, από το παγκόσμιο εμπόριο πειρατικών αγαθών.

Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση, οι κατασχέσεις στα τελωνεία υποδεικνύουν τις κύριες χώρες και τις περιφέρειες προέλευσης από τις οποίες εξάγονται τα παραποιημένα εμπορεύματα.

Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και τη Μαλαισία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024