Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Την ώρα που διαδηλωτές «πολιορκούσαν» το προεδρικό ο Βούτσιτς έπαιζε σκάκι

Την ώρα που διαδηλωτές «πολιορκούσαν» το προεδρικό ο Βούτσιτς έπαιζε σκάκι

«Στην Προεδρία, μικρό διάλειμμα μετά τις απογευματινές εργασίες» έγραψε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε σχετική ανάρτησή του στα social media.

Αργά το απόγευμα έφυγε από το προεδρικό μέγαρο ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όταν πλέον οι διαδηλωτές έλυσαν την «πολιορκία» του κτιρίου και αποχώρησαν. Ο πρόεδρος της Σερβίας βγήκε από την κεντρική έξοδο του μεγάρου και καθώς κατευθύνονταν προς το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, χαιρετούσε και χαμογελούσε σε διαδηλωτές που παρέμειναν έξω από το προεδρικό και τον αποδοκίμαζαν.

Όσο οι διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο, ο Βούτσιτς, που ήταν αποκλεισμένος μέσα, ανέβασε  φωτογραφία στα social media όπου φαίνεται να παίζει σκάκι με τον υπουργό Εσωτερικών Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

«Στην Προεδρία, μικρό διάλειμμα μετά τις απογευματινές εργασίες», έγραψε ο Βούτσιτς στην άναρτησή του.

Οι διαδηλωτές με επικεφαλής τους ηγέτες του συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία» (SzS), μετά την αποχώρηση τους από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποίησαν πορεία προς την γενική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου, όπου κρατούνται εφτά συλληφθέντες για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες, δίνοντας διορία εικοσιτέσσερις ώρες για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Οι διαμαρτυρόμενοι έμειναν μπροστά από το κτίριο της αστυνομίας μέχρι τις 7 το βράδυ και στη συνέχεια αποχώρησαν ήρεμα.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν και πάλι αύριο το απόγευμα έξω από την γενική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024