Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία: Δεν έχουμε σχέση με τον μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας

Σερβία: Δεν έχουμε σχέση με τον μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας

Σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στα όπλα και τους γεμιστήρες του μακελάρη αναγράφονταν και ονόματα Σέρβων ηρώων, απάντησε ο ΥΠΕΞ της Σερβίας.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο μακελάρης της Ν.Ζηλανδίας που αφαίρεσε τη ζωή 49 ατόμων, δεν έχει καμία σχέση με τη Σερβία.

«Αυτό το άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Σερβία και δεν ζητάμε από κανέναν να εκδικείται στον κόσμο, για τα θύματα των Σέρβων» είπε σε συνέντευξη τύπου σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στα όπλα και στους γεμιστήρες του μακελάρη αναγράφονταν και ονόματα Σέρβων ηρώων στην κυριλλική γραφή.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στην Σερβία, στο βίντεο που ανάρτησε ο Μπρέντον Τάραντ στο διαδίκτυο, ακούγεται μέσα στο αυτοκίνητο του, σερβικό εθνικιστικό τραγούδι που εξυμνεί τον εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στα δυο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία, που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στην γενική κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, Πάτσι Ρίντι.

«Αυτή η τραγωδία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις και τη σκληρότητα της τρομοκρατίας. Στην πρόθεσή τους να επιβάλουν τον φόβο, οι τρομοκράτες δεν έχουν όρια και δεν σέβονται ανθρώπινες αξίες» επισημαίνει στο τηλεγράφημά του ο Αλ. Βούτσιτς.

Το ενδεχόμενο να είχε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας κάποια σχέση με τους Σέρβους της Βοσνίας, απέρριψε και οΜίλοραντ Ντόντικ, προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που εκπροσωπεί το σερβικό έθνος.

Σημειώνεται ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, στον οποίο αναφέρεται το τραγούδι που άκουγε ο μακελάρης, είναι πρώην αρχηγός των Σερβοβόσνιων που κατηγορήθηκε για πολλά εγκλήματα πολέμου, μεταξύ των οποίων και η σφαγή 8000 και πλέον μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024