Οι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του Μπρούκλιν ζητούν από τους παραγωγούς του Saturday Night Live να ζητήσουν συγγνώμη για ένα «επαίσχυντο και προσβλητικό σκετς».

Η Επισκοπή του Μπρούκλιν  κάλεσε τους συντελεστές του αμερικανικού τηλεοπτικού σόου Saturday Night Live να ζητήσουν συγγνώμη, επειδή ο κωμικός και ηθοποιός, μέλος του καστ, Πιτ Ντέιβιντσον σύγκρινε τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης της εκκλησίας με τους ισχυρισμούς εναντίον του τραγουδιστή της R&Β, R Kelly.

Ο Πιτ Ντέβιντσον έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας και του R Kelly στη διάρκεια του σόου.

«Αυτός ο τύπος είναι ένας τέρας και θα πρέπει να πάει για πάντα στη φυλακή» είπε ο κωμικός κατά τη διάρκεια του “Weekend Update”, δελτίου ειδήσεων, στο οποίο σχολιάζονται και διακωμωδούνται τρέχοντα γεγονότα στο Saturday Night Live.

«Αλλά αν υποστηρίζετε την Καθολική Εκκλησία, δεν είναι αυτό το ίδιο πράγμα με το να είστε θαυμαστές του R Kelly; Δεν βλέπω πραγματικά τη διαφορά, εκτός από το ότι η μουσική του ενός είναι πολύ καλύτερη» είπε ο Πιτ Ντέιβιντσον.

Αμέσως η Μητρόπολη του Μπρούκλιν εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας «δημόσια συγγνώμη από το Saturday Night Live και το NBC για το επαίσχυντο και προσβλητικό σκετς το βράδυ του Σαββάτου».

«Προφανώς, η μόνη αποδεκτή προκατάληψη αυτές τις μέρες είναι εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας. Οι πιστοί της Εκκλησίας μας αισθάνονται αποστροφή από την παρενόχληση από εκείνους στις ειδήσεις και την ψυχαγωγία και αυτό το σκετς προσβάλλει εκατομμύρια πιστών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Εκκλησία «αγωνίζεται καθημερινά» για την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης και χαρακτήρισε την «έλλειψη ευαισθησίας» της ομάδας δημιουργικού της εκπομπής «ανησυχητική».

Το επεισόδιο του Saturday Night Live ξεκίνησε με ένα σκετς αναπαράστασης της τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα ο κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών τραγουδιστής, R Kelly στη δημοσιογράφο, Γκέιλ Κινγκ.

 

Δείτε παρακάτω το επίμαχο σκετς του SNL :