Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ για τον «Δρομέα»: Ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά;

ΝΔ για τον «Δρομέα»: Ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά;

Με φόντο την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πρόταση που φέρεται να έκανε η Μυρσίνη Ζορμπά στον Κώστα Βαρώτσο για αντικατάσταση του «Δρομέα» με άγαλμα από τα Σκόπια, η Νέα Δημοκρατία καλεί την υπουργό Πολιτισμού να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ώρες με αφορμή την αποκάλυψη του εικαστικού Κώστα Βαρώτσου, ότι η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά του πρότεινε την ανταλλαγή του  εμβληματικού «Δρομέα», με άγαλμα από τα Σκόπια.

Σημειώνεται ότι η υπουργός έχει διαψεύσει ότι έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Βαρώτσο, με τον εικαστικό να δηλώνει εμβρόντητος και με την πρόταση, αλλά και με το γεγονός ότι η κ. Ζορμπά «έχασε τον έλεγχο» και «είπε ψέματα».
Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η Υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά, οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του “Δρομέα” των Αθηνών με άγαλμα από τα Σκόπια και να μας εξηγήσουν από πού ξεκίνησε η περίφημη “ιδέα”» δηλώνει  η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά και διαψεύδει με αυτόν τον απρεπή τρόπο έναν καλλιτέχνη του μεγέθους, της σοβαρότητας και του κύρους του κ. Βαρώτσου;» διερωτάται η κ. Κεφαλογιάννη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024