Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέσμευση Μητσοτάκη για συντάξεις χηρείας

Δέσμευση Μητσοτάκη για συντάξεις χηρείας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που –όπως είπε-  θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.

«Οι σύζυγοι θανόντων πρέπει να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας  στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της κυβέρνησης», το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο συνάντησής του  με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων θανόντων «ΑΞΙΑ».

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των συντάξεων χηρείας από το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσες και όσοι «χρειάζονται περισσότερο την αρωγή του κράτους βρέθηκαν ουσιαστικά απροστάτευτες και απροστάτευτοι». Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που –όπως είπε-  θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στην ομαλή ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας. «Μπορούμε και πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που θα επιλέξουν να εργαστούν, να μην τιμωρούνται από το σύστημα», ανέφερε για να προσθέσει:

«Σε κάθε περίπτωση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης θα πρέπει να τελειώσει και οι σύζυγοι θανόντων να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της άδικης και ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους να στέκεται κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024