Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ενταγμένο στις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης

ΚΚΕ: Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ενταγμένο στις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης

«Απολύτως ενταγμένο στις προεκλογικές σκοπιμότητες και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Απολύτως ενταγμένο στις προεκλογικές σκοπιμότητες και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ» σημείωσε ότι πρόκειται για μία ακόμα απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική και να ενισχύσει το πλαστό δίπολο περί «προόδου και συντήρησης» ενόψει των εκλογών.

Όσον αφορά το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποτελούν μια έμμεση παραδοχή της απόστασης που χωρίζει τις νομικές κατοχυρώσεις της ισοτιμίας των δύο φύλων από τη σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα όπου η γυναικεία ισοτιμία δεν αντιμετωπίζεται αλλά βαθαίνει και ανακυκλώνεται.

Παράλληλα, τόνισε ότι γυναίκεια ισοτιμία σήμερα είναι η εξάλειψη ανεργίας και η καθολική συμμετοχή στην κοινωνική εργασία με μόνιμη και σταθερή δουλειά και μέτρα προστασίας της μητρότητας.

Ωστόσο, όπως είπε, η πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης και αντιλαϊκών Διοικήσεων σε Περιφέρειες και τους περισσότερους δήμους κατακερματίζουν τη ζωή της γυναίκας και πρόσθεσε ότι στο όνομα της ισότητας καταργήθηκαν ρυθμίσεις που είχαν επιτευχθεί με αγώνα όπως η απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας, οι άδειες μητρότητας και η πενταετείς διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Για την ποσόστωση ανέφερε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος της εργαζόμενης και της άνεργης στην κοινωνική ζωή και δράση όταν η ζωή της είναι λάστιχο.

Για τα θέματα της ιθαγένειας, σύμφωνα με τον κ. Δελλή, δεν είναι μεγάλη η μείωση του χαρατσιού για τις αιτήσεις πολιτογράφησης από τα 700 στα 550 ευρώ.

Επίσης, επεσήμανε πως δεν πρέπει να αξιοποιείται η ιθαγένεια για να διατηρούνται διακρίσεις μεταξύ μεταναστών και των παιδιών των μεταναστών.

Για τους δήμους, τέλος, ανέφερε ότι ωθούνται στη λογική της ανταποδοτικότητας και της μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης βασικών υπηρεσιών τους.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024