Η αλλαγή του ονόματος έγινε επίσης στη σελίδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης εκπροσωπείται ως αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καταγράψει επισήμως τη γειτονική χώρα με τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων από το Στρασβούργο, την έδρα του παλαιότερου πανευρωπαϊκού οργανισμού, του Συμβουλίου της Ευρώπης, η FYROM παρουσιάζεται τώρα ως Βόρεια Μακεδονία στον αλφαβητικό κατάλογο σύμφωνα με τη σειρά του αγγλικού αλφαβήτου.

Ως κράτος μέλος, η Βόρεια Μακεδονία/ North Macedonia, βρίσκεται τώρα μεταξύ της Ολλανδίας/ Netherlands και της Νορβηγίας/ Norway.

Στον χάρτη εμφανίζεται ως FYROM

Ετσι, η σημαία των Σκοπίων βρίσκεται μπροστά από το Ευρωπαϊκό Παλάτι στο Στρασβούργο, ανάμεσα στις σημαίες της Ολλανδίας και της Νορβηγίας.

Η αλλαγή του ονόματος έγινε επίσης στη σελίδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης εκπροσωπείται ως αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Αλλά, στον χάρτη στον οποίο βρίσκονται τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι πρωτεύουσες τους δεν άλλαξε ακόμα το όνομα και σε αυτόν η χώρα παρουσιάζεται ως FYROM.

Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 9 Νοεμβρίου 1995.

Πηγή: Lapsi.al και echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr