Η Ελλάδα θα αποτελέσει θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους διεθνείς επενδυτές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με συνέντευξή του στο CNN, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν στη χώρα μας τις καταθέσεις των εταιρειών τους προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα.

Χαρακτήρισε «πολιτικό ορόσημο» τις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι αυτές θα σφραγίσουν την εποχή μετά τον λαϊκισμό.

«Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και τη δημοσιογράφο Tζούλια Τσάτερλι. Η συνέντευξη μεταδόθηκε από το CNN το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και παραχωρήθηκε στο περιθώριο των επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη.

«Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, σήμερα έχουμε 12 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά o κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε επίσης ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν πάντοτε πρωτίστως πολιτικό». «Χρειάζεται να βρούμε μία λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Διότι έχουν ήδη ληφθεί δύσκολα μέτρα και βέβαια χρειάζεται να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη. Επίσης, ξέρουμε πώς να προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Ξέρετε, θα ήθελα σε 2 με 3 χρόνια όσοι μας παρακολουθούν να κοιτάξουν πίσω και να πουν είτε “χαίρομαι που πίστεψα σε αυτή την ιστορία επιτυχίας” είτε “λυπάμαι που έχασα αυτή την ευκαιρία”», είπε χαρακτηριστικά ο  πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά το λαϊκισμό», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και τόνωση την ανάγκη για εφαρμογή του σχεδίου του για θαρραλέα μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως υπογράμμισε, ο στόχος του για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μαστίζονται από την υψηλή φορολογία και τις εισφορές. Τόνισε παράλληλα ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη. Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης «ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ρεπορτάζ του CNN η δημοσιογράφος Τζούλια Τσάτερλι ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.