Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους στρατηγούς εν αποστρατεία, τους οποίους έχει ορίσει υπουργούς στην κυβέρνησή του, ο Μπολσονάρου επαίνεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας.

«Η δημοκρατία και η ελευθερία υφίστανται μόνο όταν οι ένοπλες δυνάμεις το επιθυμούν», επισήμανε ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του στρατού και νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας της χώρας (1964-1985).

Επικριτές του ακροδεξιού προέδρου διατυπώνουν ανησυχίες για τον αυξανόμενο ρόλο που αποκτούν υψηλόβαθμοι πρώην αξιωματικοί του στρατού στην κυβέρνηση Μπολσονάρου.

«Δεν είχε σκοπό να απειλήσει»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπραζίλια, ο αντιπρόεδρος της χώρας Χάμιλτον Μουράο υπεραμύνθηκε των σχολίων Μπολσονάρου, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν σκοπό να αποτελέσουν απειλή.

«Ο πρόεδρος είπε ότι αν οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι προσηλωμένες στη δημοκρατία και την ελευθερία, αυτές οι αξίες θα πεθάνουν. Αυτό συνέβη στη Βενεζουέλα, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν αυτές τις αξίες», τόνισε ο Μουράο

Ο Μπολσονάρου τόνισε στην ομιλία του ότι ο στρατός δεν θα γλιτώσει από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο ίδιος. «Αυτό που θέλω από εσάς είναι μια θυσία», τόνισε, σημειώνοντας ότι το νέο σύστημα «θα επηρεάσει τον στρατό».

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας