Φωτογραφίες: Automedia

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρωτότυπου Mission E, η Porsche βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παρουσίαση της πρώτης της αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης ευρείας παραγωγής, η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα από την έκθεση της Φρανκφούρτης αν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν το διευκρινίζει.

Ανεξαρτήτως της εκδήλωσης που θα επιλεγεί για την υποδοχή της πρώτης ηλεκτρικής Porsche, το σίγουρο είναι ότι η Taycan θα περάσει στην παραγωγή πριν την εκπνοή του έτους με τους Γερμανούς να κάνουν ήδη τις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να αυξήσουν τους ρυθμούς παραγωγής με δεδομένες τις συσσωρευμένες παραγγελίες που αθροίζουν, από τώρα, σε 20.000 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι αυτός ο αριθμός δεν εκφράζει το απλό ενδιαφέρον ισάριθμων καταναλωτών, αλλά αντικατοπτρίζει το πραγματικό μέγεθος όσων έχουν σπεύσει να καταβάλλουν προκαταβολή 2.500 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν την Taycan.

Αν και η Porsche δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της Taycan, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις η ηλεκτρική Porsche θα εφοδιάζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 600 ίππων τα οποία θα της εξασφαλίζουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Την τροφοδοσία των ηλεκτροκινητήρων θα αναλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου με προσδοκώμενη αυτονομία 500 χλμ. οι οποίες θα μπορούν να αναπληρώσουν την ενέργεια που απαιτείται για 100 χλμ. σε μόλις τέσσερα λεπτά χάρη στο καινοτόμο σύστημα φόρτισης της Porsche.

Porsche Taycan Sport Turismo

Παράλληλα, όπως είναι ήδη γνωστό, η Porsche δεν θα περιοριστεί μόνο στο τετράθυρο αμάξωμα της Taycan καθώς εξελίσσει ήδη μια πρακτικότερη έκδοση η οποία έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της ως πρωτότυπο και η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της ως έκδοση παραγωγής από το 2021 με τα διακριτικά Sport Turismo.

Γράψτε το σχόλιό σας