Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαγείρεμα» Βασιλειάδη: Πέντε χρόνια κάθειρξη σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο, Γκιρτζίκη

«Μαγείρεμα» Βασιλειάδη: Πέντε χρόνια κάθειρξη σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο, Γκιρτζίκη

Περίεργη προσπάθεια εξομοίωσης των ευθυνών του Γκαγκάτση για το σούπερ σκάνδαλο της Κάρτα Υγείας, με τους μετέπειτα προέδρους της ΕΠΟ, Πιλάβιο, Γκιρτζίκη. Ο... κινητικός υφυπουργός αθλητισμού θα μεριμνήσει για το τέλος του καταδικασμένου Γκαγκάτση από τη Λίγκα ή θα κρυφτεί πίσω από την Εφεση, επιτρέποντας την παρανομία;

Η υπόθεση της «αμαρτωλής» Κάρτας Υγείας, ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με δεκάδες χαμένα εκατομμύρια για την Ομοσπονδία και το Δημόσιο, ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό, με μία απόφαση που, στην καλύτερη περίπτωση, φαντάζει περίεργη. Και μυρίζει από μακριά… «μαγειρείο», με σεφ τον υφυπουργό αθλητισμού και προϊστάμενο του ελληνικού αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Η απόφαση αναφέρει πως τιμωρήθηκαν με πέντε χρόνια κάθειρξη οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτζίκης για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις πρώην προέδρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, την οποία κατέθεσαν και οι τρεις.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη, οι οποίοι έχουν διατελέσει μέλη της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλλε και στους πέντε κάθειρξη πέντε ετών, όπως πρότεινε ο Εισαγγελέας, Χαράλαμπος Τζώνης.

Στους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της κάρτας υγείας επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για δύο χρόνια. Σε όλους τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου αλλά χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Η υπόθεση της κάρτας υγείας ζημίωσε με πολλά εκατ. ευρώ τα ταμεία της ΕΠΟ, καθώς το πρόγραμμα του 2005 που αφορούσε τις ιατρικές εξετάσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η ομοσπονδία όμως πλήρωνε μέχρι το 2013, το αντίτιμο στις δύο εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο και από τα ταμεία της ΕΠΟ βγήκαν 13 εκατ. ευρώ.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024