Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαινόμενος Τσαβούσογλου: Μην παρεμβαίνετε στην αγορά όπλων από την Τουρκία

Μαινόμενος Τσαβούσογλου: Μην παρεμβαίνετε στην αγορά όπλων από την Τουρκία

Όπως διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι σύμμαχοί μας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά αμυντικών συστημάτων από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ, επειδή απέρριψαν τις προτάσεις να τα αγοράσουμε από εκείνους

Νέα επίθεση στους συμμάχους της Τουρκίας για την αγορά πυραύλων S-400 εξαπέλυσε η Άγκυρα δια του υπουργού Εξωτερικών της.

Όπως διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι σύμμαχοί μας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά αμυντικών συστημάτων από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ, επειδή απέρριψαν τις προτάσεις να τα αγοράσουμε από εκείνους.

«Θέλαμε να αγοράσουμε συστήματα αεράμυνας από τους συμμάχους μας και είχαμε καταθέσει επίσημα αιτήματα για αυτό. Και αυτοί οι σύμμαχοι, που ήγειραν προσκόμματα ακόμη και για την αγορά απλών εξοπλισμών άρχισαν να διατυπώνουν την ανησυχία τους όταν αγοράσαμε τους S-400. Γιατί ανησυχείτε τόσο; Εφόσον είμαστε σύμμαχοι στο NATO και η Τουρκία χρειάζεται κάτι, πρέπει να το πουλήσετε αυτό σε εμάς. Κι αν δεν θέλετε να πουλήσετε, μην παρεμβαίνετε όταν η Τουρκία αγοράζει κάτι που χρειάζεται από μια άλλη χώρα» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην εφημερίδα Hurriyet.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με την οποία κατέστησε σαφές στην Αγκυρα πως αν προχωρήσει στην εξαγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να αξιολογήσουν εκ νέου τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

«Προειδοποιήσαμε ξεκάθαρα την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη εξαγορά (ρωσικού πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας) S-400 θα έχει αποτέλεσμα την επαναξιολόγηση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και θα θέσει σε κίνδυνο άλλες πιθανές μελλοντικές μεταφορές όπλων στην Τουρκία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024