Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Θα κλιμακώσουμε την πίεση - Μαδούρο: Θα νικήσω τους παρανοϊκούς

ΗΠΑ : Θα κλιμακώσουμε την πίεση – Μαδούρο: Θα νικήσω τους παρανοϊκούς

Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι σκοπεύουν να κλιμακώσουν την πίεση που ασκούν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να νικήσει την «παρανοϊκή μειοψηφία» στη χώρα του.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα φάσμα διπλωματικών και οικονομικών μέτρων το οποίο σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για να κλιμακώσουν την πίεση που ασκούν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, διεμήνυσε ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Ελιοτ Ειμπραμς την Τρίτη.

Ο Ειμπραμς τόνισε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν «διπλωματική και οικονομική πίεση» για να επιτύχουν την «ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία» της πετρελαιοεξαγωγικής χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ποιοι μιλούν για επέμβαση

Τόνισε ότι μολονότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι», δεν σχεδιάζεται αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.

«Κανένας δεν μιλάει για αμερικανικές στρατιωτικές κινήσεις πλην του καθεστώτος και των Ρώσων στην πραγματικότητα», διαβεβαίωσε ο Ειμπραμς.

Οι ΗΠΑ πολλαπλασιάζουν τα τελευταία χρόνια τις κυρώσεις σε βάρος προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ιεραρχίας της Βενεζουέλας, κατηγορώντας κάποια ότι ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Φέτος, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βενεζουέλας, την PdVSA, και σε ακόμη περισσότερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικούς της κυβέρνησης του Μαδούρο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παράλληλα ανακάλεσε δεκάδες βίζες. Σύμφωνα με τον Ειμπραμς, οι κινήσεις αυτού του είδους θα συνεχιστούν.

Μαδούρο και Γκουαϊδό καλούν σε διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Τρίτη ότι θα νικήσει μια «παρανοϊκή μειοψηφία» που είναι αποφασισμένη να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μια μέρα μετά την επιστροφή του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο συμπλήρωσης έξι ετών από τον θάνατο του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν σε «αντιιμπεριαλιστικές» διαδηλώσεις το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Για την ίδια μέρα, ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Γκουαϊδό έχει καλέσει επίσης σε κινητοποιήσεις τους οπαδούς της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024