Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Το σχολικό μπούλινγκ είναι πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα

Τσίπρας: Το σχολικό μπούλινγκ είναι πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα

Στον ενδοσχολικό εκφοβισμό αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την 6η Μαρτίου, την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Στον ενδοσχολικό εκφοβισμό αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την 6η Μαρτίου, την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

«Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός αποτελεί πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα. Αντανακλά στο περιβάλλον του σχολείου τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τη βία κατά των γυναικών, τη ρητορική μίσους κοκ. Απάντηση είναι το δημοκρατικό σχολείο που αποδέχεται τη διαφορετικότητα και προωθεί την αλληλοκατανόηση» αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Α. Τσίπρας με αιχμή την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά την Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, σημειώνοντας ότι «η εκφοβιστική συμπεριφορά μπορεί να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από έναν ενήλικα, όμως όταν την υφίστανται παιδιά και έφηβοι, τότε μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή τους».

Όπως επισημαίνει στη δήλωση του «Η απάντηση είναι το δημοκρατικό σχολείο, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα, που ευαισθητοποιεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και προωθεί την αλληλοκατανόηση στις διαπροσωπικές σχέσεις. Το σχολείο που εστιάζει στην καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στην κοινοτική και δημόσια ζωή.Το σχολείο πρέπει να μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και την προαγωγή των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών μας».

«Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, όπως η θεματική εβδομάδα, το νέο Πλαίσιο οργάνωσης Σχολικής Ζωής και οι νέες δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης των σχολικών μονάδων, βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος» αναφέρει ο Α. Τσίπρας και προσθέτει ότι:«Ακόμα μια σειρά από πολιτικές επιλογές, που υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όπως η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η ένταξη των προσφυγόπουλων στις εκπαιδευτικές δομές, είχαν σαν στόχο να ενδυναμώσουν όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού ή να βρεθούν στο στόχαστρο ισχυρότερων κοινωνικών ομάδων».

«Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, αποτελεί υπενθύμιση αλλά και προτροπή προς όσες και όσους έχουν πέσει θύματα, να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. Η απομόνωση επιτείνει το πρόβλημα. Ο διάλογος οδηγεί σε λύση» καταλήγει η δήλωση του Α. Τσίπρα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024