Την κινητοποίηση των τοπικών αρχών έχει προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα στη Σητεία, όπου μια 32χρονη γυναίκα στραγγαλίστηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αφήνοντας πίσω της τα δύο παιδιά που είχαν, ηλικίας 18 και έξι μηνών.

Παράλληλα, αγωνία επικρατεί και για το παιδί που είχε ο δράστης του εγκλήματος από τον προηγούμενό του γάμο, ηλικίας 11 ετών, του οποίου η μητέρα είχε πεθάνει από καρκίνο.

Πλέον, τα τρία ανήλικα παιδιά μένουν χωρίς κηδεμόνα, καθώς ο 36χρονος αναμένεται να προφυλακιστεί μετά την προθεσμία που έλαβε προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το μέλλον των τριών παιδιών. «Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο φάκελος πάει στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας ζητά από την Υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου να διερευνήσει το όλο θέμα ώστε να αποφασιστεί μετά από την εισαγγελική αρχή ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία και την γαλούχηση των τριών ανηλίκων», υπογράμμισε ο κ. Πατεράκης.