Τετάρτη 01 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
Παραιτήθηκε βουλευτής γιατί έκλεψε ένα… σάντουιτς

Παραιτήθηκε βουλευτής γιατί έκλεψε ένα… σάντουιτς

Ο Ντάρι Κράισιτς, ανέφερε ότι δεν θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής και ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη θητεία του

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος LMS, Ντάρι Κράισιτς, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για εμπλοκή του σε υπόθεση κλοπής σάντουιτς.

Η επίσημη διαδικασία ολοκληρώθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του σλοβενικού κοινοβουλίου, μετά την απόφαση του κ. Κράισιτς να μην αποσύρει τελικά την παραίτησή του, όπως είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Κράισιτς, είχε πει ότι η απόφαση του να παραιτηθεί ήταν “πολύ βιαστική”, συμπληρώνοντας πως οι δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκε τον διαβεβαίωσαν ότι η πράξη του την οποία ο ίδιος είχε αποκαλέσει “κοινωνικό πείραμα” δεν συνιστά κλοπή. Αντίθετα, σημείωσε ότι πήρε ένα σάντουιτς από κατάστημα στη Λιουμπλιάνα, οι υπάλληλοι του οποίου δεν του έδιναν σημασία, και στη συνέχεια το πλήρωσε. Τόνισε, επίσης, ότι περίμενε αρκετή ώρα και αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του καταστήματος, φεύγοντας με το σάντουιτς. Στη συνέχεια, όμως, επέστρεψε και το πλήρωσε.

Ο Ντάρι Κράισιτς, ανέφερε ότι δεν θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής και ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη θητεία του. Ο Κράισιτς, πιθανόν θα αντικατασταθεί στο κοινοβούλιο, από τον Νικ Πρέμπιλ, έναν 27χρονο που εργάζεται στο γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στο υπουργείο Υγείας. Ο 54χρονος βουλευτής του LMS μετάνιωσε για την πράξη του και υπενθύμισε ότι ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τη διεύθυνση του καταστήματος για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Το θέμα έγινε γνωστό και βγήκε εκτός…συνόρων όταν ο βουλευτής διηγήθηκε το “κοινωνικό πείραμα” που έκανε σε συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική επιτροπή γεωργίας. Αργότερα, μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ο βουλευτής παραιτήθηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LMS, Μπράνε Γκολούμποβιτς, είχε καταδικάσει την πράξη του βουλευτή χαρακτηρίζοντάς την ως “απαράδεκτη”

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Ιουλίου 2026
Cookies