Ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο coupe SUV, το οποίο αποτελεί προπομπό μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής που θα εμφανιστεί από το 2021 παρουσιάζει η τσεχική φίρμα στην 89η έκθεση της Γενεύης, ακολουθώντας μια πιο τολμηρή σχεδιαστική γραμμή σε σχέση με τα συνήθη δεδομένα της.

Στην αθέατη πλευρά του Vision iV Concept, φιλοξενείται η ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW η οποία στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ τοποθετημένων ένα σε κάθε άξονα και τα οποία προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 306 ίππων και τη δυνατότητα τετρακίνησης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Skoda, το σύνολο εξασφαλίζει θεωρητικά τη δυνατότητα επιτάχυνσης στο Vision iV από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 180 χλμ./ώρα.

Το σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου απόδοσης 82 kWh οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 500 χλμ. και μπορούν να αναπληρώσουν έως και το 80% της ενέργειάς του σε μισή ώρα με τη συνδρομή ταχυφορτιστή.

Με δεδομένη την υπόστασή ως concept car, το Vision iV εκτός από την ελκυστική όσο και επιβλητική εξωτερική του σχεδίαση διαθέτει, κάμερες αντί εξωτερικών καθρεπτών, ηλεκτρικές αυτόματες πόρτες, φωτιστικά σώματα Matrix LED ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 22 ιντσών

Στο εσωτερικό του, οι σχεδιαστές της Skoda έχουν ακολουθήσει μια μινιμαλιστική όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητη προσέγγιση με κυρίαρχα στοιχεία το δίδυμο της οθόνης του infotainment στην κεντρική κονσόλα και του ψηφιακού πίνακα οργάνων καθώς και τα bucket λογικής καθίσματα τα οποία έχουν επενδυθεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ένα σκεπτικό που επεκτείνεται και στις υπόλοιπες επενδύσεις.

Στα συστήματα που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού του πρωτότυπου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, το σύστημα επαγωγικής φόρτισης και η δυνατότητα αναγωγής του smartphone του οδηγού σε έξυπνο κλειδί, σύστημα φωνητικού ελέγχου και διαχείρισης των λειτουργιών του infotainment ενώ το πρωτότυπο Skoda, διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, το οποίο του επιτρέπει να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των κατά την μετακίνηση σε αυτοκινητοδρόμους.

Ανεξαρτήτως των στοιχείων εντυπωσιασμού που το συνοδεύουν ως πρωτότυπο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Skoda, θα οδηγήσει όντως στην παραγωγή ένα αντίστοιχο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, καθώς όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, ο επικεφαλής της φίρμας, Bernhard Maier, «το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda θα πάρει την μορφή ενός SUV αντίστοιχου μεγέθους με το Kodiaq το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξώματος. Η πρώτη θα είναι πιο συμβατική και η δεύτερη θα στοχεύσει περισσότερο στο συναίσθημα των δυνητικών αγοραστών της».

Γράψτε το σχόλιό σας