Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στην εναλλαγή θερινής-χειμερινής ώρας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Τέλος στην εναλλαγή θερινής-χειμερινής ώρας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Μια πρακτική που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (πρώην Ευρωπαϊκή Κοινότητα) από το 1975 πρόκειται σύντομα να τερματιστεί.

Μια πρακτική που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (πρώην Ευρωπαϊκή Κοινότητα) από το 1975 πρόκειται σύντομα να τερματιστεί. Πρόκειται για την εναλλαγή μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας, η οποία σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου από το 2021 θα σταματήσει.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, μέχρι τον Απρίλιο του 2020 οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν την ώρα που θα έχουν, ενώ η οριστική αλλαγή θα γίνει τον Μάρτιο του 2021.

Επίσης, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσο η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Το 2018 το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, επικαλούμενο μελέτες που αποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η αλλαγή της ώρας στους ανθρώπους, καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Εφόσον οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύσει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν ανήκει ακόμα στην ΕΕ ή βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024