Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tην ίδρυση υπουργείου Οικογένειας προτείνει ο Νίκος Φίλης

Tην ίδρυση υπουργείου Οικογένειας προτείνει ο Νίκος Φίλης

Μιλώντας στη βουλή επί του πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για «αδήριτη ανάγκη» ίδρυσης ξεχωριστού υπουργείου για την οικογένεια, όπως έγινε για τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον.

Tην ίδρυση υπουργείου Οικογένειας πρότεινε από το βήμα της βουλής ο Νίκος Φίλης  με αφορμή το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό που συζητείται στην Ολομέλεια..Όπως είπε, κάτι τέτοιο αποτελεί «αδήριτη ανάγκη», καθώς πλέον οι συνθήκες απαιτούν την ίδρυση ξεχωριστού υπουργείου για την οικογένεια, όπως έγινε για τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στη χώρα μας πολύ συχνά κινούμαστε με προκαταλήψεις, στερεότυπα, αγκυλώσεις και ταμπέλες. Άλλοι συκοφαντούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους ότι δεν έχουν το Δημογραφικό στις προτεραιότητές τους , διότι τάχα απεργάζονται τη διάλυση της εθνικής και κρατικής συνοχής. Ορισμένοι άλλοι που σωστά απεχθάνονται τον βαθύ συντηρητισμό και την πατριδοκαπηλία της άκρας δεξιάς, τείνουν να υποτιμούν το πρόβλημα,  παραγνωρίζοντας ότι το Δημογραφικό είναι πέρα από  εθνικό και μείζον κοινωνικό θέμα».

Ο κ. Φίλης κάλεσε τις κομματικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρότασή του.

«Να πάμε δηλαδή πέρα από προσεγγίσεις περί ενδιάμεσων δομών. Να στηρίξουμε διακομματικά την πρόταση για το Υπουργείο Οικογένειας. Αυτό που η πατρίδα μας ορθότατα επέλεξε να κάνει με τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον, δηλαδή, να προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστού Υπουργείου, πρέπει να το κάνει και με την Οικογένεια ως στυλοβάτη και άξονα αντιμετώπισης του Δημογραφικού», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε η ίδρυση υπουργείου Οικογένειας θα μπορούσε να βασιστεί «και στις εμπειρίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών -λόγου χάριν, στη Γερμανία», ενώ εκτίμησε ότι «θα δώσει στην καλλιέργεια μιας διαφορετικής αντίληψης, της δικής μας αντίληψης, για το τι σημαίνει Οικογένεια στον 21ο αιώνα».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024