Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοσμοπλημμύρα για τον Κωστή

Κοσμοπλημμύρα για τον Κωστή

Το μεγάλο Θεάτρο γέμισε ασφυκτικά και ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που έμεινε έξω από την αίθουσα. Ευτυχώς οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να υπάρχουν στο αρκετά μεγάλο φουαγιε 2 μεγάλες οθόνες για να παρακολουθεί ο κόσμος την παρουσίαση.

Πολύ κόσμος βρέθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών και στη μεγαλύτερη κλειστή αίθουσα στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν μια παρουσίαση βιβλίου, αλλά όχι μόνο. Ήταν ουσιαστικά και η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του αντιπροέδρου της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών. Ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον ίδιον που συνδιάστηκε όμως με το γνωστό προφίλ της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας, παρά την σταθερή όξυνση του πολιτικού κλίματος.
Από τη σύνθεση του ακροατηρίου μπορεί κανείς να διακρίνει την παρουσία «της όλης ΝΔ», ενώ ήταν προφανές ότι παρίστατο προσωπικότητες που συμβολίζουν τα ανοίγματα που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεγάλο Θεάτρο γέμισε ασφυκτικά και ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που έμεινε έξω από την αίθουσα.  Ευτυχώς οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να υπάρχουν στο αρκετά μεγάλο φουαγιε 2 μεγάλες οθόνες για να παρακολουθεί ο κόσμος την παρουσίαση.

«Η Ελλάδα μπορεί να γράψει ιστορία το 2019. Ήταν η πρώτη χώρα που ενέδωσε στον λαϊκισμό και είναι η πρώτη που θα απαλλαγεί. Μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση της αλήθειας της σοβαρότητας και της κοινής λογικής, ώστε να γίνουμε μία κανονική χώρα και να προχωρήσουμε» ανέφερε.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις είπε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι εκδικητικές, είναι εδώ για να θυμίζουν στους αρνητές τους ότι δεν υπηρετούν με την άρνησή τους τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και της εθνικής οικονομίας». Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ΝΔ από το πρώτο εξάμηνο εφόσον γίνει κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης «θα είναι η δραστική απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων… Επίσης είναι ανάγκη να συνδέσουμε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, θα υπάρχει στην άκρη ένα μπόνους που θα το πάρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια…Είναι ανάγκη να καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί είναι άσυλο παρανομίας…Και είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε περιοχή γιατί δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικών κατηγοριών. Αυτά θα τα κάνουμε πράξη και θα τα κάνουμε πράξη τον πρώτο χρόνο αν όχι το πρώτο εξάμηνο».

Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε αντιστικτικά στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ: «Ξεκινάω από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, με τον Παναγιώτη Βουρλούμη -που ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο-, εξυγιάνθηκε ο ΟΤΕ και στη συνέχεια αποκρατικοποιήθηκε, προχώρησε μπροστά, εξαγοράστηκε από μία μεγάλη εταιρεία και άλλαξε κατηγορία. Η ΔΕΗ για διάφορους λόγους, και παλαιότερα και τώρα, παρέμεινε υπό τον έλεγχο του κράτους, πήγε τα τελευταία χρόνια από το κακό στο χειρότερο. Το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε να πουληθούν αυτό που αποκαλούν τα «πετράδια της», οι λιγνιτικές μονάδες και δεν βρέθηκε αγοραστής. Η ΔΕΗ πάει να γίνει νέα Ολυμπιακή. Έχουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…

Για την Ολυμπιακή πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο. Εγώ ο ανάλγητος προχώρησα και, εκεί που πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο τώρα εισπράττουμε 250 εκατ. τον χρόνο. Αυτή είναι η αλλαγή. Για να γίνουν αυτά με κυνηγούσαν στο σπίτι μου, έγινα ο αντιπαθέστερος υπουργός, αλλά επέμεινα και τώρα αντί να πληρώνουμε εισπράττουμε αυτή είναι η πραγματική αξία των μεταρρυθμίσεων». Μίλησε και για τα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Καραμανλή: «Έθεσα τότε την ιδέα στην κυβερνητική επιτροπή. Αμέσως άρχισαν οι αντιδράσεις. Δεν έκανα πίσω, συνέχισα την επιχείρηση και προχώρησε με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τι έγινε; Πρώτα το κράτος εισέπραξε 1,2 δισ. Επίσης τα αεροδρόμια από διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης θα γίνουν σύντομα πόλοι ανάπτυξης». Μίλησε ακόμη και για το γάλα και την επέκταση του χρόνου ανάλωσης, λέγοντας ότι «παρότι «κουτσουρεμένη» η μεταρρύθμιση είχε θετικά αποτελέσματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις που -μεταξύ άλλων στέλνουν το γάλα τους στα ελληνικά νησιά – με ημερομηνία πέντε ημερών».

Ποιοι πήγαν

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τέχνη και τον αθλητισμό:
Βουλευτές αυτή τη φορά δεν είχαν προσκληθεί ( είχαν προσκληθεί στην προηγούμενη παρουσίαση στις 10/12), αλλά διακρίναμε μεταξύ των άλλων τους : Μάκη Βορίδη, Μαρια Σπυράκη, Νότη Μηταράκη, Χρήστο Δήμα, Νίκη Κεραμέως, Κατ. Μάρκου, Χ. Θεοχάρης
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος, Οι πρώην Επίτροποι  Σταύρος Δήμας και  Γιάννης Παλαιοκρασσάς

Μαριέττα Γιαννάκου, Τίμος Χριστοδούλου, Θόδωρος Ρουσσόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Θανάσης Σκορδάς, Φάνη Πάλη-Πετραλιά, Πέτρος Δούκας, Λ. Ζαγορίτης
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιο Κιμπουρόπουλος
Δήμαρχοι από το Βόρειο Τομέα: Ηλίας Αποστολόπουλος, Γιώργο Μαρκόπουλο, Αναστάσιος Μαυρίδης. Παντελής Ξυριδάκης,  Δημήτρης Στεργίου
Καθηγητές Πανεπιστημίου μεταξύ των οποίων: Νίκος Αλιβιζάτος, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Απόστολος Γεωργιάδης, Γιώργος Ιωάννου
Και οι Πρυτάνεις : Μανώλης Γιακουμάκης. Θάνος Δημόπουλος, Άγγελός Κότιος, Ισμήνη Κριάρη,  Γιάννης Γκόλιας
Νίκος Καραμούζης  Θόδωρος Φέσσας,
Από τον καλλιτεχνικό χώρο : Γιώργος Χατζηνάσιιος, Γιάννης Σμαραγδής, Πέγκυ Σταθακοπούλου

Αντώνης Αντωνιάδης, Νίκος Καρούλιας, Μιχάλης Γεροθόδωρος

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024