Ένα προ δεκαετίας περιστατικό ανακάλεσε ο Γιώργος Καμίνης με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές που πραγματοποίησε η αστυνομία στα Γιαννιτσά προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας του Φώτη Κουβέλη και της Θεοδώρας Τζάκρη στην πόλη.

«Το 2009 ακριβώς τον Δεκέμβριο στην επέτειο του Γρηγορόπουλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε κάνει μαζικές προληπτικές προσαγωγές 600 άτομα. Ήρθαν τότε και με βρήκαν ο Κουβέλης με τον Τσίπρα και τους λέω ότι σε τέτοια έκταση προληπτικές προσαγωγές έχουν νομικό πρόβλημα, είναι αφ’ εαυτού παράνομες» είπε ο κ. Καμίνης μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Όσον αφορά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών ο κ. Καμίνης είπε ότι πρόκειται για «συνδυασμό επιχειρησιακής ανικανότητας αλλά και πολιτικής επιλογής να μην αντιμετωπιστεί το θέμα».

Σημείωσε επίσης πως οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κέντρου των Αθηνών «μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα ΔΙΑΣ που αρχικά αριθμούσε 2.800 αστυνομικούς και σήμερα είναι στους 1150. Οι υπόλοιποι είναι τώρα σε υπηρεσίες φύλαξης επισήμων και σε άλλες υπηρεσίες».