Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγγυήσεις και Κυπριακό θέτει στη Μέι ο Αναστασιάδης

Εγγυήσεις και Κυπριακό θέτει στη Μέι ο Αναστασιάδης

Να επαναβεβαιώσει και δημόσια τη θέση ότι δεν επιθυμεί διατήρηση των εγγυητικών δικαιωμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ζητά από την Τερέζα Μέι ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης

Να επαναβεβαιώσει και δημόσια τη θέση ότι δεν επιθυμεί διατήρηση των εγγυητικών δικαιωμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ζητά από την Τερέζα Μέι ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης καθώς επίσης και να δηλώσει η Βρετανία ότι το παρών σύστημα είναι αναχρονιστικό και πρέπει να αντικατασταθεί, όπως ακριβώς είχε καταθέσει η Βρετανία στο Κραν Μοντανά.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com ο Κύπριος πρόεδρος, όπως έκανε και ο Κύπριος, Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στη συνάντηση του νωρίτερα με τον Βρετανό ομόλογο του Φίλιπ Χάμοντ, ζητά επιπλέον, από τη Βρετανία να να ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες για το Brexit καμία σχέση έχουν με το Κυπριακό.

Το συγκεκριμένο αίτημα αν υλοποιηθεί καταρρίπτει το επικοινωνιακό όπλο της Τουρκίας που με προσχήματα καθυστερεί τις όποιες εξελίξεις, κυρίως σε ότι αφορά στην αποστολή Λουτ.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει επίσης την Τ. Μέι αναφορικά με την πρόταση του περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το sigmalive.com όσον αφορά το Brexit η Λευκωσία θέλει να λάβει διαβεβαιώσεις από το Λονδίνο ότι θα αποφευχθεί το no deal Brexit, αλλά ακόμα και αν τελικά συμβεί αυτό δεν θα πληγούν ούτε κατ’ ελάχιστον τα δικαιώματα των πολιτών που διαμένουν στις Βρετανικές βάσεις, τα οποία καλύπτονται από τα σχετικά άρθρα της συνθήκης προσχώρησης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024