Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβόλησε ξανά σε επεισόδιο με αιτούντες άσυλο ο κτηνοτρόφος της Μόριας

Πυροβόλησε ξανά σε επεισόδιο με αιτούντες άσυλο ο κτηνοτρόφος της Μόριας

Το περιστατικό με τον κτηνοτρόφο της Μόριας συνέβη λίγες μέρες πριν δικαστεί για την περσινή ανάλογη υπόθεση.

Συνελήφθη ξανά, λίγες μέρες πριν δικαστεί για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (η δίκη έχει προσδιορισθεί για τις 12 Μαρτίου) ο 56χρονος κτηνοτρόφος από τη Μόρια που πέρυσι τον Φεβρουάριο αρχικά επιτέθηκε με ξύλο και στη συνέχεια πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αιτούντες άσυλο.

Η ιστορία επαναλήφθηκε

Οπως είχε υποστηρίξει τότε, είχαν πάει για να του κλέψουν ζώα. Αυτή τη φορά, η ιστορία επαναλήφθηκε μόνο που οι δυο Αφγανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής, καταγγέλλουν ότι ο κτηνοτρόφος δεν πυροβόλησε στον αέρα αλλά εναντίον τους.

Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα ο 56χρονος να κατηγορηθεί ξανά και να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα για τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας καθώς και της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού.

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα όταν αλβανικής καταγωγής εργαζόμενος σε κτήμα κοντά στη Μόρια τηλεφώνησε στο «100» καταγγέλλοντας ότι δυο αλλοδαποί από τον καταυλισμό της Μόριας βρίσκονταν μέσα στο κτήμα.

Πυροβόλησα στον αέρα λέει ο κτηνοτρόφος

Εκεί όμως έσπευσε και ο ιδιοκτήτης του, ο 56χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Οι δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν καταγγέλλουν, ωστόσο, ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα αλλά εναντίον τους

Σχετικά με το περσινό γεγονός, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως βρέθηκαν στην κατοχή του 55χρονου καθώς και στο αυτοκίνητό του και κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

Οπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται γύρω από τον καταυλισμό στη Μόρια, δεν είναι η πρώτη φορά που η απόπειρα ζωοκλοπών ή οι τελεσθείσες ζωοκλοπές αποτελούν την αφορμή για σοβαρούς καυγάδες.

Μάλιστα, πέρυσι το καλοκαίρι, 78χρονος καταδικασμένος στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, συνελήφθη κατηγορούμενος γιατί με το κυνηγετικό του όπλο πυροβόλησε σε βάρος 16χρονου Σύρου.

Τρακέλλης: Στηρίζουμε τον άνθρωπο…

Σε δήλωση του στο «Ν» ο πρόεδρος της Μόριας Νίκος Τρακέλλης ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας τον συμπατριώτη του, σημείωσε: «Είμαστε σήμερα για ακόμα μια φορά στο δικαστήριο για να στηρίξουμε τον συγχωριανό μας. Εναν συγχωριανό μας που παθαίνει συνέχεια ζημιές. Αναρωτιέμαι πως μπορεί να βρει κάποιος το δίκιο του;
»Εμείς στηρίζουμε έναν άνθρωπο που καθημερινά χάνει την περιουσία του. Ποιος θα τον προστατεύσει αυτόν; Κάθε μέρα χάνει ένα πρόβατό του, για να προστατεύσει την περιουσία του κοιμάται δυο με τρεις ώρες καθημερινά. Δεν στηρίζουμε τον πυροβολισμό στον αέρα αλλά τον άνθρωπο».

Πηγή: sto nisi.gr

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024