Οι σχεδιαστές της ΚΙΑ σμίλεψαν το όραμά τους για το πώς επιθυμούν να δείχνει το ηλεκτροκίνητο μέλλον, ιδωμένο όχι αποκλειστικά υπό το πρίσμα της αποδοτικής μετακίνησης αλλά μιας ανταποδοτικής σε συναισθήματα και γεμάτης συγκινήσεις εμπειρίας οδήγησης.

Αυτό επιχειρεί να μετουσιώσει σε ύλη το πρωτότυπο Imagine by KIA που παρουσιάζεται στη Γενεύη, χωρίς να κατατρύχεται από κανέναν απολύτως περιορισμό όπως αφήνουν να εννοηθεί μια σειρά από εξεζητημένα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε του πτυχή, από τις έξι στρώσεις αυτής της ιριδίζουσας ασημί βαφής που επέλεξαν οι Κορεάτες και τις 21 υψηλής ανάλυσης οθόνες που παρεπιδημούν στο ταμπλό θυμίζοντας κοφτερές λεπίδες έως το γεγονός ότι δεν νιώθει την υποχρέωση να καταχωρηθεί σε κανένα segment.

«Το design για την αυτοκίνηση έχει ως στόχο να κερδίσει την καρδιά του οδηγού και να την κάνει να χτυπήσει λίγο πιο γρήγορα. Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το αλλάξουμε αυτό, έτσι απλά επειδή πρόκειται για ηλεκτροκίνητο όχημα. Για αυτό και το ηλεκτρικό μας πρωτότυπο δεν στοχεύει μόνο να κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει γρήγορα αλλά και να αποτυπώσει την ολιστική μας όσο και συναισθηματική προσέγγιση στην έννοια της ηλεκτροκίνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σχεδιασμού της ΚΙΑ Ευρώπης, Gregory Guillaume, δίνοντας τις συστάσεις για το αλλόκοσμο πρωτότυπο με την εννοιολογική ονομασία.

Κάπως έτσι το Imagine by KIA, μπορεί φαινομενικά να αποτελεί τον ορισμό του «crossover» αναμιγνύοντας σχεδιαστικά στοιχεία από διάφορες κατηγορίες ωστόσο το επιχειρεί με τέτοιο τρόπο που τα όρια μεταξύ των κατηγοριών από τις οποίες αυτά προκύπτουν. θολώνουν με ένα γοητευτικό τρόπο τον οποίο η ΚΙΑ φροντίζει να διανθίσει με αντίστοιχες δόσεις τεχνολογίας αλλά και χιούμορ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το layout των 21 οθονών στο εσωτερικό του το οποίο η ΚΙΑ περιγράφει ως μια ευφάνταστη απάντηση στον άτυπο διαγωνισμό κάποιων αυτοκινητοβιομηχανιών για το ποιος θα τοποθετήσει την μεγαλύτερη οθόνη στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, χαρακτηρίζοντας την ως μια φρέσκια και χιουμοριστική προσέγγιση στην σύγχρονη υπερπληθώρα οθονών.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με βάση τα παραπάνω, η ΚΙΑ δεν μπαίνει στον κόπο να συνοδεύσει το δημιούργημα της με την ανακοίνωση εξίσου εξιδανικευμένων προδιαγραφών, περιοριζόμενη αποκλειστικά στην αποκάλυψη ότι πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητο και επαγωγικά φορτιζόμενο όχημα με compact κινητήριο σύνολο το οποίο μεγιστοποιεί τα χωροταξικά οφέλη της επιβλητικής σιλουέτας του.

Ανεξαρτήτως της ουτοπικής προσέγγισης της ΚΙΑ και των εξίσου ουτοπικών προδιαγραφών του συγκεκριμένου πρωτοτύπου, είναι γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη απόπειρα των Κορεατών να παρουσιάσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα και είτε εμπίπτει είτε δεν εμπίπτει στις προτιμήσεις του καθενός, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση.