Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό και καλεί σε εξέγερση

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό και καλεί σε εξέγερση

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωση μέσω Twitter ο Χουάν Γκουαϊδό.

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωση μέσω Twitter ο Χουάν Γκουαϊδό.

«Εισερχόμαστε στη Βενεζουέλα ως ελεύθεροι άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να μας πει κάτι διαφορετικό» έγραψε στο Twitter ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός της Βενεζουέλας.

«Είμαστε εδώ στη Βενεζουέλα και θα συνεχίσουμε την πορεία μας», δήλωσε ο Γκουαϊδό στο αεροδρόμιο.

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: «Μην τολμήσετε να συλλάβετε τον Γκουαϊδό»

Ισχυρή απάντηση στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον πρόεδρο, Νικόλας Μαδούρο, έστειλαν νωρίτερα οι ΗΠΑ, σχετικά με την περίπτωση σύλληψης του Χουάν Γκουαϊδό.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον έγραψε πως «ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Βενεζουέλα. Κάθε απειλή ή πράξη εναντίον της ασφαλής επιστροφής του θα σημάνει την ισχυρή απάντηση των ΗΠΑ και της διεθνούς Κοινότητας».

Κάλεσμα σε διαδηλώσεις και προειδοποιήσεις κατά του Μαδούρο

«Αν (ο Μαδούρο) προσπαθήσει να με απαγάγει, αυτό θα είναι αναμφίβολα ένα από τα τελευταία λάθη που θα διαπράξει», σημείωσε ο Γκουαϊδό, που έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα χώρες, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του μέσω ενός ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής.

Ο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είχε ανήγγειλε μέσω Twitter την επιστροφή του στο Καράκας, προτρέποντας τους πολίτες να διαδηλώσουν «σε όλη τη χώρα στις 11:00 (σ.σ. στις 17:00 ώρα Ελλάδας)».

«Πάμε καλά, επειδή είμαστε μαζί. Πάμε Βενεζουέλα!», έγραψε ο Γκουαϊδό, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διεξάγει έρευνα σε βάρος του Γκουαϊδό για «σφετερισμό» της εξουσίας. Εξαιτίας της έρευνας που διενεργείται, στον ηγέτη της αντιπολίτευσης απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ δεσμεύθηκαν περιουσιακοί του πόροι, αν και δεν του έχει ασκηθεί επίσημα δίωξη ως τώρα.

Οι ΗΠΑ και οι 13 χώρες της Ομάδας της Λίμας — οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή τους τον Γκουαϊδό — εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουάσινγκτον, που δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, προειδοποίησε πως εάν συμβεί κάτι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, αυτό «θα έχει συνέπειες».

Τουλάχιστον 600 στρατιωτικοί έχουν εγκαταλείψει τον Μαδούρο

Την Παρασκευή, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Χουάν Γκουαϊδό είπε πως τουλάχιστον 600 στρατιωτικοί λιποτάκτησαν από τον στρατό του Μαδούρο τις τελευταίες ημέρες.

«Μιλήσαμε ξεκάθαρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας» είπε, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 600 στρατιωτικοί «άλλαξαν στρατόπεδο» τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι μια πολύ σαφής διαδικασία μετάβασης στη δημοκρατία», πρόσθεσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024