Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Μια από τις φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία, είναι αυτή με μια μητέρα από τη Σομαλία που δίνει νερό από ένα μπιτόνι στο σκελετωμένο της παιδί

Ο θάνατος του μεγάλου έλληνα φωτορεπόρτερ του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη, έχει προκαλέσει κύμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ άφησε πίσω του ένα τεράστιο και μοναδικό έργο, φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη. Πολλές μάλιστα από αυτές αποτυπώνουν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Μια από τις φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία, είναι αυτή με μια μητέρα από τη Σομαλία που δίνει νερό από ένα μπιτόνι στο σκελετωμένο της παιδί.

Τις τελευταίες ώρες, εκατοντάδες χρήστες καταγγέλλουν το Facebook για λογοκρισία της συγκεκριμένης φωτογραφίας με την αιτιολογία ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για το γυμνό».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Γιάννη Μπεχράκη το 1992, την εποχή που η Σομαλία ήταν ένα ανοιχτό νεκροταφείο λόγω του λιμού.

Κι όμως, αυτό το ντοκουμέντο της φρίκης οι υπεύθυνοι του Facebook αποφάσισαν ότι δεν είναι για τα μάτια των χρηστών.

Η επίμαχη φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο λογοκρίνει φωτογραφία που αφυπνίζει και καταγράφει την πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Ήταν Οκτώβριος του 2018, όταν το Facebook διέγραφε τις αναρτήσεις αναγνωστών που είχαν προσπαθήσει να αναδημοσιεύσουν στα προφίλ τους το άρθρο των New York Times σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις και την πείνα στην Υεμένη.

Αιτία φαίνεται πως ήταν μια συγκλονιστική φωτογραφία ενός αποστεωμένου παιδιού που λιμοκτονεί.

Το επίμαχο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας περιελάμβανε αρκετές εικόνες παιδιών, ωστόσο η φωτογραφία της 7χρονης Αμάλ με σάρκα τόσο λεπτή ώστε να διαγράφονται τα οστά του θώρακά της, ήταν αυτή που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση.

Το άρθρο υπογράμμιζε την ταλαιπωρία των αμάχων της Υεμένης εν μέσω ενός καταστρεπτικού πολέμου, καθώς ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και την στήριξη των ΗΠΑ, διεξάγει μια αδυσώπητη εκστρατεία αεροπορικών επιθέσεων με νεκρούς χιλιάδες πολίτες.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024