Ειδικοί φρουροί: Ο Τόσκας μάς έκανε ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα
Έργο Τόσκα χαρακτήρισε όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο με επεισόδια σε γήπεδα, επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και σε ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ο γγ του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών
Ως έργο του προηγούμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, χαρακτήρισε όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο με επεισόδια σε γήπεδα, επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και σε ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ο γγ του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
«Διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, μας έκανε «ταξιτζήδες» του Ρουβίκωνα. Αυτά περνάνε στο DNA του αστυνομικού μια άλλη νοοτροπία» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».
Όπως εξήγησε, «η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, το Ρουβίκωνα και άλλες ομάδες με τις μονάδες που διαθέτει. Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ομάδα «Δέλτα» γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια».
Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η αστυνομία είναι μια κοινή πολιτική γραμμή που να της δίνει το «πράσινο φως» να προχωρήσει σε επιχειρήσεις. «Για την την αστυνομία είναι πολύ εύκολο αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις για το φαινόμενο αυτό. Δεν υπάρχει η εκάστοτε πολιτική βούληση και η κοινή πολιτική γραμμή» πρόσθεσε ο γγ των Ειδικών Φρουρών.
Πρότεινε, τέλος, «κάντε διακομματική επιτροπή που να βγάλει αποτέλεσμα σε 20 ημέρες και δώστε μας την εντολή να τελειώσουμε το θέμα. Και αν δεν τελειώσει το θέμα,σίγουρα θα μειωθεί σημαντικά».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων