Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στους δρόμους, η κυβέρνηση σε αποδρομή, η Γεροβασίλη βλέπει «κανονικότητα»

Χάος στους δρόμους, η κυβέρνηση σε αποδρομή, η Γεροβασίλη βλέπει «κανονικότητα»

H κυβέρνηση επιτίθεται στην Αστυνομία ότι μεγαλοποιεί την κατάσταση. Την ίδια Αστυνομία που χρησιμοποιεί για να δέρνει διαδηλωτές. Και την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι πολύ σύντομα θα έρθουν και τα χειρότερα

Μπορεί η κυβέρνηση επικοινωνιακά να προσπαθεί να βλέπει με… μυωπικά γυαλιά τα θέματα ασφάλειας του πολίτη και καθημερινότητας, κατά βάθος, όμως, στο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός.

Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θερίζουν τις θύελλες που δημιούργησε η σπορά των ανέμων, η ουσία είναι ότι η εικόνα μιας χώρας μπάχαλο δεν τιμά την Ελλάδα και βεβαίως προκαλεί βαθιές πληγές στην κυβέρνηση.

Είναι σίγουρο ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργείται καθημερινό δελτίο επεισοδίων, ειδικά τώρα που οδηγούμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Τα σκηνικά βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, είτε πρόκειται για χούλιγκανς που δέρνονται στους δρόμους ή μπουκάρουν με μαχαίρια σε αγώνα πόλο, είτε πρόκειται για κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές που έχουν ανοίξει βεντέτα με την Αστυνομία.

Η εικόνα της μπαχαλοποίησης βαραίνει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη είναι «εξαφανισμένη» ή βγάζει προκλητικές δηλώσεις περί σωτηρίας της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή… κανονικής χώρας. Η δε κυρία Κατερίνα Παπακώστα, προερχόμενη και από τη Δεξιά, το μόνο που κάνει είναι να λέει ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στον Ρουβίκωνα, αλλά αυτός να της βγάζει τη γλώσσα.

Κουκουλοφόροι σε αγώνα πόλο. Τι άλλο θα δούμε…

Εκνευρισμός

Ενώ είναι φανερός ο εκνευρισμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στα τηλεπαράθυρα «πλακώνονται» με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας που λένε ότι θα θρηνήσουμε θύματα, που καταγγέλλουν τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ από τον Τόσκα ή που μιλούν για ανοχή της πολιτείας σε φαινόμενα όπως ο Ρουβίκωνας ή το άσυλο στο Πολυτεχνείο το οποίο έχει γίνει ορμητήριο μπαχαλάκηδων.

Ετσι, ξαφνικά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν έναν ακόμη πονοκέφαλο, αυτό της διαχείρισης της καθημερινότητας. Αυτά που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, αλλά και ο τρόπος που αντέδρασαν υπουργοί δείχνουν ότι στην κυβέρνηση δεν βάζουν μυαλό.

Από τη μια δίνουν εντολή στην Αστυνομία να δέρνει ανηλεώς όποιον αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών και διαμαρτύρεται κατά υπουργών. Ή που προσαγάγει μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών λες και είναι κοινοί εγκληματίες.

Κι από την άλλη έχει μετατρέψει τους αστυνομικούς σε σάκο του μποξ όπου οι μπαχαλάκηδες τους έχουν πάρει τον αέρα, τους κλείνει μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα και απειλεί να τους κάψει ζωντανούς.

Ακόμη και η αποκάλυψη από τα «ΝΕΑ» του εσωτερικού εγγράφου της ΕΛΑΣ ότι επίκειται μεγάλο χτύπημα κατά αστυνομικών, επιβεβαιώνει ότι παρά τις προειδοποιήσεις οι κουκουλοφόροι δρουν ανενόχλητοι, είτε με επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, είτε με τις «δράσεις» τύπου επίθεση σε γιατρό που έπαιρνε φακελάκι, με τον Ρουβίκωνα να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Φυσιολογική η έκκληση της Ενωσης Αστυνομικών που προφητεύει ότι θα υπάρξουν θύματα και ζητά ενίσχυση και αναδιοργάνωση της Αστυνομίας. Στη λεωφόρο Κατεχάκη έχουν «παγώσει» από τα συνεχή επεισόδια αλλά δεν κάνουν κάτι καθώς η γραμμή της ανοχής είναι επίσημη. Και ήδη κάποιοι λένε εντός της κυβέρνησης ότι αυτό θα το πληρώσουν στην κάλπη.

«Θα πάθουμε πανωλεθρία. Μπορεί ο κόσμος να ξεχάσει το Μακεδονικό ή να ξεχάσει τα οικονομικά προβλήματα. Αλλά δεν μπορεί να αντέξει αν ο βίος του γίνεται αβίωτος, αν η καθημερινότητά του είναι εφιάλτης».

Οι χούλιγκαν και η μη αντίδραση

Αλλά δεν είναι μόνο τα επεισόδια με τους αστυνομικούς. Η επίθεση χούλιγκανς στο Παπαστράτειο μπροστά σε γυναίκες και παιδιά, οι άγριοι τσακωμοί στους δρόμους πριν και μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, δείχνουν ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και πάλι. Με την κυβέρνηση, και ειδικά την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού απούσα, να εκδίδει μόνο ανακοινώσεις καταδίκης οι οποίες ξεχνιούνται την επόμενη ώρα.

Βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα, μαχαίρια και κοντάρια με φόντο τον αθλητισμό, είναι αν μη τι άλλο εξωφρενικό.

Βεβαίως και στο παρελθόν έχουν γίνει επεισόδια στα γήπεδα. Όμως, τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται μια κατάσταση όπου οι κουκουλοφόροι χτυπούν κατά βούληση, αδιαφορώντας για το αν θα υπάρξουν θύματα.

Και τι έκανε το υπ. ΠΡΟ.ΠΟ; Εσπευσε να απαντήσει σε κριτική που άσκησε ο τομεάρχης Προστασίας της ΝΔ για τα τελευταία φαινόμενα βίας και ανομίας, σημειώνοντας ότι η «η Ελλάδα έγινε κανονική χώρα από αυτή την κυβέρνηση».

«Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή», επισημαίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  και υπογραμμίζει: «Η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα στο κομμάτι της πραγματικής ζωής» και «θέλει να επιχειρηματολογήσει για το δόγμα περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Αυτή είναι η αντίδραση της κυβέρνησης η οποία μάλιστα έχει δώσει «γραμμή» στα στελέχη της να επιτίθενται στους συνδικαλιστές της Αστυνομίας που βγάζουν οργισμένες ανακοινώσεις, και παράλληλα να επιτίθενται στη ΝΔ λέγοντας ότι αν έρθει στην εξουσία θα επιβάλλει «το νόμο και την τάξη».

Όμως, είναι σίγουρο ότι μια τέτοια κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων και των μελών του Ρουβίκωνα, επειδή απευθύνεται στην εκλογική πελατεία του 3% του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ούτε και η ΝΔ μπορεί να ποντάρει στην έξαρση της εγκληματικότητας προκειμένου να επιβάλει μια λογική πλήρους αστυνόμευσης, εκφοβισμού και τελικώς εκφασισμού της κοινωνίας.

Μόνο με διάλογο μπορεί να υπάρξει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα το οποίο είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει πολύ την προεκλογική περίοδο καθώς αναμένονται κι άλλες επιθέσεις.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024