Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Καλπάζει» η ανομία στην Ελλάδα: Μπάχαλο η χώρα, Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση

«Καλπάζει» η ανομία στην Ελλάδα: Μπάχαλο η χώρα, Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση

Τα τελευταία περιστατικά βίας και ανομίας δεν φαίνεται να αγγίζουν την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο «κλείνει τα μάτια» ζητώντας μάλιστα από την Αντιπολίτευση τα ρέστα για το... μπάχαλο που υπάρχει στη χώρα

Ξέφραγο αμπέλι θυμίζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες μετά την ανεξέλεγκτη δράση κουκουλοφόρων, μπαχαλάκηδων και χούλιγκαν καθώς η Αστυνομία είτε είναι απούσα είτε δεν επεμβαίνει για να προστατέψει τους πολίτες ή απλούς φιλάθλους.

Από τη μία ο Ρουβίκωνας εμφανίζεται να πανηγυρίζει για τις επτά «παρεμβάσεις» που έκανε σε διάστημα 10 ημερών, από την άλλη αντιεξουσιαστές ρίχνουν «βροχή» από μολότοφ στο Α.Τ Ακροπόλεως ενώ χουλίγκαν είχαν το θράσος να επιτεθούν σε γυναίκες και παιδιά που παρακολουθούσαν τον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακός – Γλυφάδα στο Παπαστράτειο. Σήμερα, λίγο πριν τον αγώνα Ατρόμητου – Πανιωνίου οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν χωρίς να υπάρχει στο σημείο αστυνομική δύναμη για να τους αποτρέψει. Μέσα σε λίγα λεπτά η κατάσταση ξέφυγε καθώς έπεσαν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα ενώ οπαδοί των δύο ομάδων έδιναν μάχες σώμα με σώμα.

Όλα αυτά τα τελευταία περιστατικά βίας και ανομίας δεν φαίνεται να αγγίζουν την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο «κλείνει τα μάτια» ζητώντας μάλιστα από την Αντιπολίτευση τα ρέστα για το… μπάχαλο που υπάρχει στη χώρα. Το υπ. ΠΡΟ.ΠΟ ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, έσπευσε να απαντήσει σε κριτική που άσκησε ο τομεάρχης Προστασίας της ΝΔ για τα τελευταία φαινόμενα βίας και ανομίας, σημειώνοντας ότι η «η Ελλάδα έγινε κανονική χώρα από αυτή την κυβέρνηση».

«Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή», επισημαίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  και υπογραμμίζει: «Η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα στο κομμάτι της πραγματικής ζωής» και «θέλει να επιχειρηματολογήσει για το δόγμα περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Το θέμα βέβαια για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα έπρεπε να είναι η κριτική της ΝΔ αλλά το τι έχει κάνει η κυβέρνηση όλο το τελευταίο διάστημα για να αποτρέψει περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μία πρώτης τάξεως απάντηση σε όσα ισχυρίζεται το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ,  ότι δηλαδή η Ελλάδα έγινε κανονική χώρα από αυτή την κυβέρνηση, έδωσε την Κυριακή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών χτυπώντας για μία ακόμη φορά «καμπανάκι» λέγοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.«Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών για να προσθέσει:

«Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;».

Το προφητικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που είχε σταλεί στις αστυνομικές υπηρεσίες από τις 19 Φεβρουαρίου σημειωνόταν: «Παρακαλείσθε όπως εντατικοποιήσετε τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη –αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος τους».

Στο προφητικό αυτό έγγραφα υπήρχαν συστάσεις για επαγρύπνηση και, ετοιμότητα και λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας όπως κι έλεγχοι υπόπτων αντικειμένων περιμετρικά των αστυνομικών εγκαταστάσεων» .

Ανάμεσα στα άλλα ζητείτo να γίνεται έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι και σε πάρκα κοντά στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024