Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα : Κιμ και Τραμπ θα συνεχίσουν τις «παραγωγικές συνομιλίες τους»

Βόρεια Κορέα : Κιμ και Τραμπ θα συνεχίσουν τις «παραγωγικές συνομιλίες τους»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις παραγωγικές συνομιλίες προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της Συνόδου του Ανόι.

Ο στόχος τους είναι να συμβάλουν στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να καταγραφεί πρόοδος στις σχέσεις Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA.

Οι δύο ηγέτες είχαν εποικοδομητική και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων επί πρακτικών ζητημάτων, ώστε να ξεκινήσει νέα εποχή στη βελτίωση των σχέσεων Πιονγιάνγκ – Ουάσιγκτον, αναφέρει το KCNA.

Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ είδαν ότι οι προσπάθειες και τα προληπτικά μέτρα που έλαβαν και οι δύο πλευρές για την αποκλιμάκωση της έντασης, την προώθηση της ειρήνης και την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ήταν ουσιώδεις για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και τη θεμελιώδη αλλαγή της καχύποπτης και της επιζήμιας σχέσης, που συνέχιζαν να έχουν για δεκαετίες οι δύο χώρες, σημειώνει το KCNA.

Οι δύο ηγέτες επισημαίνουν ότι η δεύτερη συνάντησή τους στο Ανόι αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες και να οδηγηθεί η σχέση τους στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με το KCNA.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024