Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προδρόμου: Αν η Τουρκία ξεκινήσει γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι εισβολή

Προδρόμου: Αν η Τουρκία ξεκινήσει γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι εισβολή

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή να μην προσχωρήσουμε στη λογική της τεχνικής κρίσης που μεθοδεύει η Τουρκία για εκφοβισμό

Κλίμα αισιοδοξίας κυριαρχεί στη Λευκωσία, μετά και τις πληροφορίες ότι τοι κοίτασμα που βρέθηκε στο τεμάχιο 10 που πραγματοποιεί έρευνες η αμερικανική κοινοπραξία ExxonMobil σε συνεργασία με την Qatar Petroleum ότι το κοίτασμα είναι καλό και εμπορεύσιμο και παρουσιάζει παρόμοια γεωλογία με αυτή του αιγυπτιακού «Ζορ».
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, από αντιπροσωπεία της εταιρείας ExxonMobil, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Τρίσταν Άσπρεϊ, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από κοινού από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον κ. Άσπρεϊ σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εμπορίου, στις 14:00, αφού προηγηθεί ενημέρωση των κομμάτων στις 13:00.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι τα αποτελέσματα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, θα είναι καταλυτικά για την θέση της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί και σε αδειοδοτημένα και μη αδειοδοτημένα ακόμα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε ότι εάν η Τουρκία ξεκινήσει γεώτρηση, όπως απειλούσε, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, αυτό θα είναι αρνητική εξέλιξη, θα είναι εισβολή. Είμαστε σε εγρήγορση, υπάρχει το Διεθνές Δίκαιο και εδώ σε ό,τι αφορά την Τουρκία, μιλάμε για την μειοψηφία του ενός, δήλωσε ο κ. Προδρόμου, ο οποίος σημείωσε ότι χρειάζεται όμως προσοχή να μην προσχωρήσουμε στη λογική της τεχνικής κρίσης που μεθοδεύει η Τουρκία για να εκφοβίζει εταιρείες και μέρη. «Δεν υπάρχει τίποτα διεκδικήσιμο», σημείωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αισιόδοξος ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπρόεδρο της Exxon-Mobil, Τρίσταν Ασπρέϊ, για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό twitter: «Με αισιοδοξία συνεχίζουμε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς μας».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024