Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη Αθ. Πλεύρη στο in.gr: «Καταστροφική για την Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών»

Συνέντευξη Αθ. Πλεύρη στο in.gr: «Καταστροφική για την Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών»

Στην συμφωνία των Πρεσπών, στην κατάσταση στο χώρο της Υγείας αλλά και στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη αναφέρεται ο δικηγόρος και τ. Βουλευτής της Α' Αθηνών της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Στην συμφωνία των Πρεσπών, στην κατάσταση στο χώρο της Υγείας αλλά και στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη αναφέρεται ο δικηγόρος και τ. Βουλευτής της Α’ Αθηνών της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα σχολιάζει την στάση του Πάνου Καμμένου σημειώνοντας ότι απομακρύνθηκε από την καρέκλα για λόγους στρατηγικής της επόμενης ημέρας.

Κύριε Πλεύρη πως αποτιμάτε την Συμφωνία των Πρεσπών;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία καταστροφική συμφωνία για το Ελληνικό έθνος. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας και χωρίς να έχουμε ηττηθεί σε πόλεμο εν καιρώ ειρήνης εκχωρούμε δικαιώματα που ανήκουν αποκλειστικά στο Ελληνικό έθνος σε άλλους λαούς. Συγκεκριμένα με την Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται ότι υπάρχει Μακεδονική ιθαγένεια και Μακεδονική γλώσσα που εκχωρείται σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το Ελληνικό έθνος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε Μακεδονική ταυτότητα, οι γείτονες μας νόμιμα πλέον, σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών, θα λένε ότι είναι «Μακεδόνες».

Επομένως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι πολύ μακριά από την εθνική γραμμή και στην πραγματικότητα εκφράζει αποκλειστικά τις ιδεοληψίες που είχαν οι πολιτικοί πατέρες των σημερινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ήθέλαν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία στου Σλάβους.

Η Ν.Δ. έχει περιθώρια όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας για νέες διαπραγματεύσεις;

Δυστυχώς όταν μία διεθνής συμφωνία υπογράφεται παράγει έννομες συνέπειες που ακόμη και να την καταργήσεις την συμφωνία δεν αίρονται. Γι αυτόν τον λόγο η ΝΔ φώναζε στους ΑΝΕΛ ότι όταν στήριζαν την κυβέρνηση κατά την υπογραφή της συνθήκης στις Πρέσπες, στην πραγματικότητα ξεπουλούσαν και την Μακεδονία.

Δυνατότητες ωστόσο υπάρχουν και έχουν να κάνουν με το σκέλος της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ οπότε και θα μπορέσουμε να άρουμε κάποιες από τις επώδυνες συνέπειες αυτής της συμφωνίας με σκληρή πίεση στους Σκοπιανούς καθώς θα κρατάμε ακόμα το κλειδί της εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δυνατότητες επομένως υπάρχουν αλλά πλέον το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας έχει υλοποιηθεί με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος ασκεί πολύ έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι μαζί με τον κ. Τσίπρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνεννόηση, με δεδομένο ότι το κόμμα σας μιλάει για «σκηνοθετημένο διαζύγιο»;

Ο κος Καμμένος έπεισε πολίτες να τον ψηφίσουν λέγοντας ότι θα είναι το αναγκαίο καλό που θα συγκρατεί την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και θέματα σχέσεων κράτους – εκκλησίας. Τελικώς αποδείχθηκε το αναγκαίο κακό που με τη στήριξή του στην κυβέρνηση επέτρεψε να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, να γιγαντωθεί το κύμα λαθρομετανάστευσης και να πληγούν τα θρησκευτικά στα σχολεία.

Η μόνη κόκκινη γραμμή του ήταν η καρέκλα και προφανώς απομακρύνθηκε από αυτή όχι για λόγους ευθιξίας αλλά για λόγους στρατηγικής της επόμενης ημέρας. Οι ΑΝΕΛ έβλαψαν την Πατρίδα περισσότερο και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πως θα πείσει η ΝΔ τους πολίτες της χώρας ότι θα βελτιώσει την καθημερινότητα τους όταν τονίζει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στο Μνημόνιο;

Στην μνημονιακή Ελλάδα προσπαθήσαμε να δαιμονοποιήσουμε έννοιες και να οπαδοποιήσουμε την πολιτική. Το μνημόνιο έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις και δράσεις και προφανώς όταν η χώρα και σήμερα δεν μπορεί να υλοποιήσει την δική της πολιτική βρίσκεται σε επιτροπεία. Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Ελλήνων και στην οικονομία
και αυτό θα γίνει με ατμομηχανή την προσέλκυση επενδύσεων.

Η βελτίωση των συνθηκών θα λάβει χώρα όταν μεγαλώσει η πίτα και η πίτα μεγαλώνει όταν έρχονται επενδυτές να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, να δώσουν θέσεις εργασίας και να βλέπουν ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ «επένδυσε» στην αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και ποινικοποίησε την επιχειρηματικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο ανάπτυξη δεν μπορεί να έλθει.

Είστε από τους ανθρώπους που ασχολείστε ιδιαίτερα με την Υγεία. Πως βλέπετε την κατάσταση στο χώρο της Υγείας με τα ράντζα, με έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ;

Δυστυχώς η εικόνα της υγείας συνάδει απόλυτα και αποτελεί προσωποποίηση της εικόνας του Αν. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη. Στην υγεία βρισκόμαστε σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από την εποχή της πιο σκληρής προσαρμογής στους οικονομικούς δείκτες.

Σήμερα η φαρμακευτική δαπάνη τόσο νοσοκομειακή όσο και εξωνοσοκομειακή έχει εκτροχιαστεί, το clawback έχει φθάσει στα ύψη για τους ιδιώτες παρόχους, οι ασθενείς πληρώνουν περισσότερα χρήματα και σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΟΠΥΥ και για να παίρνουν τα φάρμακά τους, πάγωσαν προσλήψεις σε νευραλγικές θέσεις για να διορισθούν φίλοι τους σε διοικήσεις και τελικά ο Έλληνας πληρώνει πολύ ακριβά για να μην έχει την υγεία που του αναλογεί.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλοι ψεύτες που την κατάκτηση που πέτυχε η ΝΔ με Υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη για πρόσβαση των ανασφάλιστων στο εθνικό σύστημα υγείας προσπαθούν να την καπηλευτούν και να την οικειοποιηθούν.

Θα κατέβετε στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών. Ποσό ασφαλής είναι η Αθήνα, ποια τα προβλήματα της ;

Υπήρξα βουλευτής στην Α’ Αθηνών και τώρα είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Επιθυμία μου είναι να είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής την Α’ Αθηνών. Αυτό όμως θα αξιολογηθεί από τα όργανα του κόμματος.

Η Αθήνα πέρα από τα προβλήματα που έχει όλη η χώρα κυρίως αναφορικά με την οικονομία, πλήττεται επιπλέον από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και για τον λόγο ότι η Αθήνα σηκώνει το μεγαλύτερο μέρος της λαθρομετανάστευσης.

Μέσα από τον Δήμο κατάφερα να έλθω σε επαφή με τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας και αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι το αυτονόητο, μέσα στις δυσκολίες που περνάει η χώρα να μπορούν να έχουν, τουλάχιστον, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής που τους αναλογεί. Η ακραία ανομία και ο φόβος κυριαρχούν στους Αθηναίους και από την πρώτη ημέρα αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Χειρίζεστε πολυσυζητημένες ποινικές υποθέσεις με ιδιαίτερο πολιτικό αντίκτυπο αυτή τη στιγμή ασχολείστε με την υπόθεση Αδωνι Γεωργιάδη με Πολάκη. Ποια είναι η εξέλιξη;

Παρόλο που είμαι πολιτικός εργάζομαι ως δικηγόρος όχι μόνο για λόγους βιοπορισμού αλλά και γιατί θεωρώ ότι ο πολιτικός που δεν έχει εργασθεί δεν έχει τις εμπειρίες για να μπορέσει να δει τα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Το επάγγελμα δίνει τη δυνατότητα στον πολιτικό να αξιολογεί καλύτερα και εκτός γυάλας τα πράγματα. Στην υπόθεση που αναφέρετε η εξέλιξη είναι απλή ο κος Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις είχε offshore.

Ο Άδωνις ζήτησε να ελεγχθεί από την επιτροπή Πόθεν Έσχες και απηλλάγη ομόφωνα με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήθηκε από τον κο Πολάκη να ανακαλέσει και ο ίδιος προτίμησε να συνεχίσει να συκοφαντεί. Η προσφυγή στην δικαιοσύνη ήταν λοιπόν αναπόφευκτη και αναμένουμε το αποτέλεσμα της υπόθεσης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024